Annonce
Vejle

Mens smittetallet bare stiger og stiger: Lige nu er hver 20. vejlenser vaccineret

Første dansker fik Moderna-vaccinen i vaccinationscentret på Dofovej. Den gik til en 75-årig kræftpatient på Vejle Sygehus. Arkivfoto: Mette Mørk
Det går langsomt fremad med at vaccinere vejlenserne mod coronavirus.

Vejle: Nu har cirka hver 20. vejlenser fået første stik.

Dermed er det den seneste uge gået lidt hurtigere med vaccinerne end i den forudgående periode. Det viser seneste opgørelse fra Statens Serum Institut fra søndag eftermiddag.

Heraf fremgår det, at 5760 borgere i Vejle Kommune er stukket første gang. Mens 3494 har fået andet og begge vacciner mod coronavirus.

Det svarer til, at knap fem procent er blevet stukket, mens tre procent er færdigvaccinerede. Det svarer nogenlunde til landsgennemsnittet.

Lige knap 1000 borgere Vejle Kommune-indbyggere har i løbet af de seneste syv dage - fra søndag til søndag - fået vaccinen. Sammenligner man med perioden inden, er tempoet skruet en kende op. Her nåede man cirka 1000 vejlensere på to uger.

Annonce

Mangler vacciner

Det er imidlertid stadig langt til det tempo, som man gerne skulle nå op på.

Sygehus Lillebælt kan på sigt vaccinere op imod 1700 på én dag i vaccinationscentret på Dofovej i Vejle. At man ikke er nået derop endnu, handler om, at Danmark, Region Syddanmark og dermed Vejle Kommune ikke har fået vacciner i overflod.


Vi skal hver især gøre alt for at få smitten bragt ned, så vi kan være med til at sikre, at vores skoler, vores butikker, vores kulturliv og alt det andet, som vi savner, hurtigt kan lukke op igen.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Den første i kommunen blev stukket før nytår. Siden er alle plejehjemsbeboere og meget sundhedspersonale tæt på at være færdigvaccinerede. Det samme gælder for en del af frontpersonalet på sygehusene og meget sårbare patienter.

Turen kom herefter til de over 65-årige, der modtager pleje og praktisk hjælp i hjemmet - og senest vejlensere over 85 år.

Annonce

Stigende smittetal

Lige i øjeblikket stiger smittetallet i Vejle Kommune.

Siden jul, hvor det toppede, er det ellers bare faldet. Men henover de seneste uger er den såkaldte incidens steget fra 20-30 til 83,9, som den ifølge seneste opgørelse lå på tirsdag eftermiddag.

Tallet fortæller, hvor mange er smittet inden for en uge ud af 100.000 borgere. I runde tal betyder det, at 97 vejlensere i løbet af den seneste uge er testet positiv for coronavirus.

Det er især de yngste, der lige nu bliver smittet. Den mest ramte gruppe er under 10 år. Flere daginstitutioner har også været ramt. Heriblandt Havnely i midtbyen, der måtte lukke ned i en uge på grund af ni smittede børn og voksne - og åbnede onsdag.

Den seneste uge er 13.545 vejlensere blevet testet for covid-19. Af dem var 0,72 procent positive. Positivprocenten er også steget markant i løbet af de seneste uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce