Annonce
Vejle

Mens vejlenserne er på stranden, indtager turisterne gågaden

Med 18 grader hos Frellsen Chokolade er det en ren fornøjelse at komme ind i butikken. Medarbejder Cecilie Jørgensen synes af samme grund også, at det er dejligt at komme på arbejde. Foto: Mette Mørk

Denne uges hedebølge har ikke afskrækket turisterne fra at søge mod gågaden i Vejle, oplever flere af byens butikker.

Annonce

Vejle: Temperaturforskellen er til at tage og føle på hos Paradis Is i Søndergade fredag.

De mange forskellig isvarianter ligger koldt og godt i 16 frostgrader, mens butikschef Steen Harpsøe på termometret kan aflæse, at der i butikken er 31 grader.

- Det kan godt blive for varmt, konstaterer han og fortæller, at det er nok også den konklusion nogle kunder er nået frem til.

Midt på eftermiddagen, når det er varmest, så har der i denne uges hedebølge i hvert fald ikke været så meget run på i gågaden - heller ikke i isbutikken.

Det var da også en bekymret Marianne Meinert, der indledte sin arbejdsuge i mandags.

Hun er indehaver af tøjbutikken MollyMio og indrømmer, at hun op til hedebølgen frygtede, at det ville betyde lange dage bag disken i tøjbutikken uden ret meget at lave.

Når det er varmest midt på eftermiddagen, er der mest turister at finde på gågaden.

Henning Klausen, Kaffebaren
MollyMios indehaver Marianne Meinert har været en ekstra tur til Italien for at købe sommertøj til butikken. Italienerne er gode til at lave tøj i kvaliteter, som er til at holde ud at have på i varmen, fortæller hun. Foto: Mette Mørk
Annonce

Sommertøj går som varmt brød

Men hendes bekymringer er blevet gjort til skamme, for selvom kunderne i den værste eftermiddagshede har en tendens til at holde sig væk, så har der været rivende travlt om formiddagen og sidst på eftermiddagen.

- Der har været mange, mange turister, så vi er bare glade, smiler hun og afslører, at ikke mindst den svalende ventilator ved butikkens prøverum er populær blandt kunderne.

- Folk kan jo heller ikke blive ved med at tage på stranden. Vi har haft kunder fra både Danmark, Norge, Sverige, Holland og USA. I det hele taget har det været en god sommer i butikken, siger hun og tilføjer, at hun ligefrem har været en ekstra tur i Italien for at udvælge endnu mere sommertøj til butikken.

Normalt får hun nye varer fra Italien hver sjette uge.

Der bliver solgt mange hjemmelavede iskaffer i Kaffebaren. Indehaver Henning Klausen fortæller, at det næsten kun er det ældre morgenpublikum, der bestiller sort kaffe i øjeblikket. Foto: Mette Mørk
Annonce

Rart at gå på arbejde

At der er mange turister på Vejles gågade, kan butiksmedarbejder i Frellsen Chokolade, Cecilie Jørgensen, bekræfte. Svenskerne er i flertal.

- Vi har især travlt først på formiddagen, siger hun og tilføjer, at mange kunder er begejstret for at komme ind i butikken lige for tiden.

Ikke kun på grund af det meget indbydende udvalg i butikken, men også på grund af temperatuen.

- Vi har aircondition i butikken, som sikrer, at temperaturen ikke er højere end mellem 18 til 20 grader. Ellers kan chokoladen ikke holde sig.

Og Cecilie Jørgensen kommer samtidig med en indrømmelse:

- Jeg glæder mig ligefrem til at stå op om morgenen og komme på arbejde, fordi der er så behagelig en temperatur i butikken.

Annonce

Iskaffe, tak!

Det siges, at danskerne er den tredjemest kaffedrikkende nation i verden. Og varmen afholder os åbenbart ikke fra at gå på kaffebar.

Indehaver af Kaffebaren i Torvegade, Henning Klausen, langer også velbryggede kopper kaffe over disken i varmen. Men hvor det på dage med almindelige temperaturer især er sort kaffe og latté, der bliver drukket, så har 60 procent af denne sommers kaffesalg været isprodukter i form af iskaffe, ischai og iskakao.

- Iskaffe er det, folk vil have , og vi har helt klart solgt mere iskaffe i år, end vi ellers har gjort tidligere, siger Henning Klausen, som også oplever, at folk er begyndt at gå mere og mere op i, hvordan iskaffen bliver lavet.

Her kan han med ro i stemmen fortæller, at i Kaffebaren bliver iskaffen lavet helt fra bunden, og kunderne er generelt vilde med resultatet.

Det har dog ikke betydet, at salget i Kaffebaren er boomet.

- Vores omsætning denne sommer er, som den plejer, smiler en ærlig Henning Klausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce