Annonce
Kultur

Mens vi venter på udmelding fra Jelling Musikfestival: Her åbner ny pinsefestival

Jelling Camping har arrangeret en pinsefestival med musik fire dage i træk. Arkivfotos: Mette Mørk
Hear Us Music Pinsefestival er navnet på et nyt musikarrangement hos Jelling Camping, der ligger et stenkast fra Jelling Musikfestival-pladsen. Her spiller 13 artister i løbet af fire dage.

Jelling: Vi ved stadig ikke på nuværende tidspunkt, om der bliver en udgave af Jelling Musikfestival i pinsen 2021. Hverken artister eller billetsalg er der meldt noget ud om fra arrangørerne, der afventer en endelig udmelding fra myndighederne.

Men hos festivalens nabo Jelling Camping er der ingen tøven at spore.

Her er campingindehaver Peter Gosvig klar til at præsentere en pinsefestival med upcoming-artister. De skal optræde i samme weekend som den store musikfestival - det vil sige fra torsdag 20. maj til søndag 23. maj.

Annonce
Campingchef Peter Gosvig står sammen med platformen Hear Us Music bag en ny pinsefestival på Jelling Camping. Arkivfoto: Mette Mørk

- Vi fik idéen sidste år, da Jelling Musikfestival blev aflyst. Vores campingplads var jo helt booket op, så vi havde vores eget arrangement med blandt andet musik og ølsmagning. Vejret var kanon, og folk hyggede sig maks. Så det prøver igen. Men denne gang skalerer vi op og har booket flere musikere, så der er program på hele weekenden, siger Peter Gosvig.

Program

  • Torsdag: Steffen Schulz, Mariamichelle, Henrik Johannessen, Paul Sølvsten
  • Fredag: Eichen, Faith Julija, Andreas Langvad, The Midnight Special
  • Lørdag: The Midnight Special, Going For The One, Andreas Langvad
  • Søndag: Face Monday, Going For The One, Frirum, Amalie Thørholm

Han ønsker at gennemføre den nye pinsefestival, uanset om Jelling Musikfestival bliver afviklet i år eller ej.

- Vi afholder vores arrangement i år - og gerne de næste 10 år også. Når Jelling Musikfestival er tilbage i traditionel form, flytter vi vores musiktelt ud på vores parkeringsplads, så alle festivaldeltagerne kan få glæde af musikken, fortæller Peter Gosvig.

13 artister på plakaten

Jelling Camping har allieret sig med Hear Us Music. Det er en forholdsvis nystartet platform, der hjælper upcoming-artister med at blive set og hørt. Udover at stå bag en upcoming-hitliste i diverse radiostationer, arbejder platformen på at få artisterne ud at spille live.

- Man kan sige, at det valgte tidspunktet måske er dårligt valgt grundet coronasituationen, men vi tænker, at der må blive plads til musik fra upcoming-artister på den anden side, fortæller Mogens Mortensen, der står bag Hear Us Music.

Sidste år blev Jelling Musikfestival omdøbt til Hjemlig Festival på grund af coronasituationen. I år er det endnu uklart, hvad den store musikfestival stiller op i pinsen. Arkivfoto: Mette Mørk

Til pinsefestivalen på Jelling Camping er der 13 forskellige artister på programmet til at spille fra torsdag til søndag. Blandt de optrædende er Andreas Langvad, Faith Julija, Paul Sølvsten og bandet The Midnight Special. Der spilles både original- og covermusik.

- Det bliver en festival uden entré. Men det betragter vi som ren win-win; vi får liv på campingpladsen, og musikerne får mulighed for at provomere sig selv, lyder det fra Peter Gosvig.

Annonce

To scenarier

Tilbage er det helt store spørgsmål: hvad stiller arrangørerne op i forhold til coronarestriktionerne? Restriktioner, som vi vel at mærke ikke kender i skrivende stund.

- Lige nu planlægger vi efter to scenarier. I det første scenarie sætter vi to store telte op, vi tjekker tilskuernes coronapas ved indgangen, og så vi giver vi adgang til det antal mennesker, der må være. Må vi være 200, lukker vi 200 ind. Men må vi kun være 50 personer, så aflyser vi - det er for få, siger Peter Gosvig.

På Jelling Camping havde en gruppe af de inkarnerede festivaldeltagere lavet deres egen bar som erstatning for den aflyste musikfestival. Arkivfoto: Mette Mørk

- I det andet scenarie opsætter vi et mindre telt, hvor der er plads til en scene med musikerne. På den måde kan folk defilere forbi eller lade være, så vi undgår, at der står for mange samlet ét sted, fortæller campingchefen.

Arrangementet har for nylig fået et tilskud på 30.000 kroner af Vejle Kommune til dækning af diverse udgifter.


Det bliver en festival uden entré.

Peter Gosvig, indehaver af Jelling Camping
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce