Annonce
Ikast-Brande

Mere debat om Nordlundvej-udstykning

De påtænkte 100 boliger skal opføres på Nordlundvej vest for rideskolen. Træerne her er væk. Arkivfoto: Mikael Lund
Politikere ønsker tilføjelser til planerne om at opføre 100 boliger ved Nordlundvej

Brande: Både i teknik- og miljøudvalget og i økonomi- og planudvalget var der flertal for den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for BM Invest at opføre over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen, men et stort mindretal på 10 af byrådets 23 medlemmer ønsker to tilføjelser til planerne, inden de vedtages endeligt.

Den ene tilføjelse går på, at der etableres en offentlig sti i lokalplansområdet langs det sydlige skel, hvilket betyder, at en vandre- og cykelsti bliver genskabt for den nedlagte Nedergaards-sti op mod heden.

Den anden betyder, at der skal etableres et beplantningsbælte af træer op mod den etablerede sti, som sikre afskærmning op mod heden. "Beplantningsbæltet skal have en dybde på minimum syv meter og bidrage positivt til biodiversiteten", fremgår det af ændringsforslaget, som er blevet fremsat efter økonomi- og planudvalgets behandling af sagen tirsdag.

Annonce

Skal i byrådet

Ændringsforslaget er stillet af den tre konservative byrådsmedlemmer Anette Mosegaard, Kirsten York Helms, Heinrich Rune, byrådets seks socialdemokratiske medlemmer samt Fælleslistens Lotte Stoltenborg, men før det kan blive til virkelighed, skal de have yderligere minimum to af deres byrådskolleger overtalt til at gå ind for forslaget - ellers falder det, og både lokalplan og kommuneplantillæg bliver vedtaget, som de oprindeligt er blevet foreslået.

Hvad resultatet bliver, afgøres når byrådet for første gang i år mødes fysisk på rådhuset i Ikast mandag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Cecilie overlevede dødsulykke: - Det er lige før, at jeg ikke kan huske, hvordan det er at være glad

Annonce