Annonce
Egtved

Mere end hundrede børn indviede længe ventet cykelsti

Tobias og Maja fra Ødsted Skole klippede snoren på den ene cykesti-side, og på den anden side af Ribe Landevej var det Olivia og Kristian, der kunne lade den gyldne saks gå gennem det røde bånd. NU er cykelstien endelig indviet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Mandag morgen blev den spritnye asfalt på den sidste etape af cykelstien mellem Ødsted og Egtved kørt godt og grundigt til, da skoleelever fra både Ødsted og Egtved kørte hinanden i møde for at fejre indvielse.

Annonce

Egtved/Ødsted: Endelig, endelig, endelig, langt om længe, længe ventet... - sådan lød ordene fra dagens deltagende og fra talerne ved indvielsen af cykelstien mellem Egtved og Ødsted. For ja, den sidste etape af den cykelsti, som man allerede søgte om i 2013, kunne nu indvies mandag 26. november med pomp, pragt og gummidæk.

Omkring 150 elever fra henholdsvis Egtved Skole og Ødsted Skoles 6. og 7. klasser var troppet op på deres jernheste ved de to rastepladser syd for Ødsted på Ribevej for på hver deres side at kunne klippe det røde bånd.

Cykelsti

Der er etableret cykelsti i begge sider af Ribevej fra den eksisterende sti ved Vorkvej i Ødsted frem til den eksisterende sti ved Rugsted Vestvej.Fra vigepladsen på Ribevej lige nord for Oustrupvej er der bygget en ny cykelsti i begge vejsider med tilslutning til den eksisterende sti. Herudover er der bygget en ny krydsningshelle ved Oustrupvej, hvorfra stien fortsætter tværs gennem et grønt område og tilsluttes Tudvadvej. Herfra kan cykelturen fortsætte ad den mindre befærdede Tudvadvej.

Der er desuden etableret to cykel-rastepladser med pumper og bænke på ruten - på de to rastepladser syd for Ødsted på Ribevej.

Prisen for det sidste stykke cykelsti er 5,8 millioner kroner. 3,6 millioner kroner har Vejle Kommune finansieret, mens de 2,2 millioner kroner er finansieret af Vejdirektoratets Cykelpulje.

I den friske og let bidende kulde cyklede friske skolebørn den nye cykelsti i gang mellem Egtved og Ødsted. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Vigtigt at kunne cykle sikkert

- Det er rigtigt dejligt at se, at I er så mange børn, der er hoppet i sadlen og har lyst til at køre stien i gang sammen med os, sagde formand for teknisk udvalg ved Vejle Kommune Christoffer Melson (V) i sin tale ved indvielsen af cykelstien.

For ham var det en stor glæde at kunne få lov til at indvie denne cykelsti, der nu muliggør, at cyklister kan færdes hele vejen fra Egtved og til Vejle uden at skulle cykle på landevejene. Og samtidig påpegede han de mange fordele ved, at borgere fra Egtved og Ødsted, der i forvejen har et godt samarbejde om fritidsaktiviteter og meget andet, nu uden besvær og i sikkerhed kan cykle mellem de to byer.

Også de dygtige mennesker bag den praktiske tilblivelse af cykelstien, de ansatte hos HH Entreprenørforretning, blev tildelt store roser for deres arbejde med etableringen.

Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg ved Vejle Kommune, udtrykte stor glæde for at kunne være med til at indvie denne længe ventede cykelsti, der er medvirkende til, at alle kan cykle mere trygt og sikkert på strækningen. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Alt godt kommer til den, der venter

Med det gamle ordsprog; Alt godt kommer til den, der venter, indledte Kirsten Jensen på vegne af Egtved Udviklingsråd og Ødsted/Jerlev Lokalråd sin tale ved dagens cykelsti-indvielse. Hun har sammen med sine frivillige kolleger i de to lokal- og udviklingsråd gjort en stor indsats for at indsende ansøgninger til kommunen for at sætte gang i tilblivelsen af cykelsti-etaperne.

Med en tak til politikerne for, at de har prioriteret dette stykke cykelsti, kunne Kirsten Jensen nævne flere fordele, eksempelvis mulighederne for at åbne op for et samarbejde mellem skolerne, der er uafhængig af busser og økonomi, at børnene nu kan cykle til deres sport, når klubberne er slået sammen, at det giver motionisterne mange flere muligheder for sikre rundture på egnen, og at det giver Vejle-turister mulighed for en fantastisk cykeltur ad Bindeballestien, små veje til Egtved og hele vejen tilbage til Vejle ad denne cykelsti.

Endelig, endelig, endelig... - lød det fra Kirsten Jensen fra Egtved Udviklingsråd. Hun har som en del af udviklingsrådet arbejdet tæt sammen med Ødsted/Jerlev Lokalråd om at søge om etableringen af den nyindviede cykelsti-etape. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Rødt bånd, boller og varm kakao

Så snart dagens talere havde sagt deres kloge og positive ord, og de røde snore på cykelstierne på hver side af Ribevej var blevet klippet af Tobias og Maja fra Ødsted samt Olivia og Kristian fra Egtved, var det tid til at cykle videre. De, som kom fra Egtved, fartede til Ødsted Skole, og de som kom fra Ødsted, drog til Egtved Skole, hvor der i begge ender var gode sager i vente i form af boller og varm kakao, inden man igen kunne cykle hjem ad den længe ønskede cykelsti.

Tobias og Maja fra Ødsted Skole klippede snoren på den ene cykesti-side, og på den anden side af Ribe Landevej var det Olivia og Kristian, der kunne lade den gyldne saks gå gennem det røde bånd. NU er cykelstien endelig indviet. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Også de hårdtarbejdende og dygtige mænd fra HH Entreprenørforretning var med til at fejre denne dag, det er nemlig dem der gennem flere måneder har arbejdet på etableringen af cykelstien. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Godt klædt på til vind og vejr og klar til at cykle videre ad den nye cykelsti-etape mellem Egtved og Ødsted. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Og afsted det går mod Egtved Skoles varme kakao og boller. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Ned ad bakke mod Ødsted cyklede eleverne fra Egtved for på Ødsted Skole at kunne varme sig ved varm kakao og boller. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce