Annonce
forside

Mere husleje-hjælp til kommunens borgere kan være på vej

Arkivfoto
Vejle - 1. oktober trådte både 225 timers reglen og kontanthjælpsloftet i kraft. Det ramte også borgere i Vejle Kommune. I alt 521 borgere, ifølge en opgørelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR).

Kommunen forventer, at det på længere sigt kan give en stigning i antallet af ansøgninger om midlertidig huslejehjælp, som ifølge loven om aktiv socialpolitik kan gives til en person, som er "udsættelsestruet på grund af huslejerestancer, hvis det på sigt kan forebygge, at personen udsættes af boligen".

Derfor har økonomi- og arbejdsmarkedsforvaltningen udarbejdet et sæt retningslinjer, som arbejdsmarkedsudvalget forleden godkendte.
Annonce

Rettidig omhu

Retningslinjerne slår blandt andet fast, hvem hjælpen primært rettes mod, ligesom de fastslår, hvilke krav, der skal stilles til ansøgere.

Christoffer Melson (V), formand for arbejdsmarkedsudvalget, tror ikke, at stigningen i ansøgninger bliver voldsom, men han er alligevel tilfreds med de nye retningslinjer, som han var med til at godkende.

- Vi ved ikke præcist hvor mange, der bliver ramt, men vi vil gerne have et beredskab klar, så folk ikke ender på gaden, siger han og kalder beslutningen for rettidig omhu.
Annonce

Positivt at der er hjælp

De første vejlensere, som er blevet ramt af enten 225-timers reglen eller kontanthjælpsloftet 1. oktober, har ikke umiddelbart affødt større søgning på huslejehjælp, men det kan altså blive tilfældet senere hen, mener man i forvaltningen.

Det fremgår blandt andet af retningslinjerne, at forvaltningen forventer, at størstedelen af de borgere, der rammes af 225 timers-reglen og kontanthjælpsloftet, som ikke kan betale husleje, bedst hjælpes ved at de bliver tilbudt at flytte i en billigere bolig, ligesom der er sat et loft på fire måneder på, så det ikke bliver en permanent ydelse.

Hos Sind Vejle, som er den lokale afdeling af landsforeningen for psykisk sundhed, er formand Flemming Leer Jakobsen glad for retningslinjerne, som han mener sætter fokus på at hjælpe de udsatte.

- Jeg synes, det er positivt, at arbejdsmarkedsudvalget er villig til at bruge penge på at hjælpe trængte kontanthjælpsmodtagere over i en billigere bolig, siger Flemming Leer Jakobsen.

I lokalafdelingen i Vejle samlede Sind i foråret 7372 underskrifter imod kontanthjælpsloftet, og Flemming Leer Jakobsen opfordrer også kommunen til at gøre noget ekstra for de ramte af 225 timers reglen.
- Allerede ved vedtagelsen skrev Beskæftigelsesministeriet, at et sted mellem 93 og 95 procent af de ramte ikke ville kunne finde det antal krævede timer i 225 timers-reglen. I Sind finder vi det kynisk og som et udtryk for en hidtil uset brutalitet at skære i folks kontanthjælp, uden der er en reel chance for, at de kan få det krævede antal timer, lyder det fra formanden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce