x
Annonce
Trekantområdet

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Der bliver holdt rigtig godt øje med vandet i Kolding Å de kommende dage, hvor der kan være mere regnvejr på vej. Disse trekanter, som er blevet brugt flere steder som afspærring mod oversvømmelser, forbliver derfor i Kolding - på kommunens materialegård. Foto: Søren Gylling
Hos Kolding Kommune og Beredskabet er man ekstra opmærksomme på vandstanden i Kolding Å på grund af varsel om mere regn i de kommende dage. Vandstanden er dog på vej ned lige nu efter oversvømmelserne mandag og tirsdag.

Kolding: Selv om oversvømmelser og stigende vandstand i Kolding var så meget på retur tirsdag eftermiddag, at beredskabet stoppede med at pumpe vand væk fra Kolding Å ved Vestre Ringgade og Søndertorv, læner man sig ikke tilbage i Kolding Kommunes og Trekantbrands beredskab.

Et varsel om regnvejr senere på ugen får nemlig de ansatte i beredskabet og kommunen til at holde ekstra godt øje med situationen i og omkring Kolding Å.

- Det kan godt være, at vi kommer i gang igen, hvis der kommer regn på torsdag, siger Kolding Kommunes kommunikationschef Lars Svoger.

Derfor bliver sandsækkene også liggende rundt om i midtbyen, ligesom man er klar til at køre nye sandsække ud fra kommunens materialegård, hvis det bliver nødvendigt.

Også nogle containere med særlige plastiktrekanter, som kommunen har lånt, og som er blevet brugt som afspærring ved blandt andet Ålegården, bliver stående i Kolding og placeres midlertidigt på materialegården.

Annonce

Det kan godt være, at vi kommer i gang igen, hvis der kommer regn på torsdag.

Lars Svoger, kommunikationschef i Kolding Kommune.

Pumper i gang i mange timer

Det var natten til mandag, at længere tids regn og blæst fik Kolding Å til at gå over sine bredder flere steder fra midtbyen og vestpå. Og da vandet ikke ville strømme mod øst under broerne og ud mod fjorden, måtte der rekvireres pumper fra både Herning og Haderslev, så vandet kunne pumpes over blandt andet broen ved Søndertorv og østpå.

Først tirsdag eftermiddag stoppede man med at pumpe, selv om de mere end 24 timers pumpning ikke havde fået vandstanden til at falde markant. Lars Svoger oplyser dog, at selv om vandet tirsdag eftermiddag stadig stod højt, kunne det nu selv klare at strømme væk mod fjorden.

Det var også tirsdag eftermiddag, at Ålegården igen blev fuldt farbar efter først at have været helt afspærret og siden delvist spærret på grund af vand og slanger på vejen. Dermed kunne buskørslen på gaden igen blive genoptaget.

Også graffititunnelen midt i byen blev igen til at passere i løbet af tirsdagen, efter at den mandag havde været næsten helt fyldt med vand. Da der også havde været kloakvand i tunnelen, lugtede den dog ikke så godt sidst på dagen tirsdag, forklarer Lars Svoger.

Plovfuren var tirsdag hen på eftermiddagen fortsat spærret på grund af oversvømmelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce