Annonce
Børkop

Merete bor 30 meter fra vandkanten: Jeg har det, alle søger efter

Merete Højgaard lovede Vejlens besætning ro, og det er der ved hendes gård inde i skoven ved Andkær Vig. Den gamle Ferguson-traktor er i øvrigt ikke kun til pynt, men bruges indimellem af Merete Højgaard, når der skal udføres opgaver på skovgården. Foto: Yilmaz Polat
Tømmerflåde-redaktionen kastede anker for en stund hos Merete Højgaard i skovens dybe stille ro.

Børkop: - I burde komme og besøge mig i Børkop. Jeg har det, alle efterspørger lige for tiden - nemlig ro.

Sådan lød det lokkende opkald til Vejlens besætning, og det pirrede tømmerflådens mandskabs nysgerrighed nok til at sætte kursen mod Andkær Vig, hvor Merete Højgaard - for hende var det, der ringede til avisens flydende redaktion - bor i en ældre tre-længet gård ude i en skov blot 30 meter fra vandkanten.

Præcis hvornår den hyggelige gård er blevet bygget, fortaber sig i det uvisse, men Merete Højgaard skyder på, at det nok er sket for omkring 150 år siden.

Det bygger hun på en løs datering af den store blodbøg, som rejser sig majestætisk i haven lige foran gårdspladsen.

- Vores lokale skovfoged har anslået dens alder til 130-150 år, og det er nok et meget godt bud, at den er blevet plantet, da familien flyttede ind på gården, så mon ikke gården har nogenlunde samme alder? Jeg har flere gange tænkt på at undersøge gårdens historie, men tiden har ikke rigtig været til det, fortæller Merete Højgaard.

Annonce

Typisk har jeg 120-300 deltagere i mine events, men jeg har da også prøvet at have 500 deltagere med.

Merete Højgaard

Roen brydes af event-gæster

Med til gården hører 50 tønder skov og 15 tønder mark, som giver den ro, som Merete Højgaard lovede i sit opkald.

Til den ene side er der udsigt over fjorden, mens skov og mark omkranser gården i en 180 grader vinkel ind mod land.

Indimellem brydes roen dog, når Merete Højgaard, der i mere end 20 år har levet af at arrangere events gennem sit firma Højgaard Event, fylder skoven og markerne med gæster.

- Typisk har jeg 120-300 deltagere i mine events, men jeg har da også prøvet at have 500 deltagere med, fortæller Merete Højgaard.

Madlavning sammen er det nye sort

Det er oftest virksomheder, der kontakter Merete Højgaard for at få strikket et event eller et ophold sammen for deres medarbejdere.

- Så finder vi sammen ud af, hvilke aktiviteter vi skal have. Det kan være alt fra mountainbike-kørsel, bueskydning, kano og kajak til sejlads ude på fjorden i store gummibåde med 350 hestekræfters motorer, fortæller Merete Højgaard.

Og så tilføjer hun, at den nyeste trend inden for oplevelses-industrien er noget så simpelt som at lave mad sammen.

- Det er det hotte lige nu. Jeg får flere henvendelser fra virksomheder, der er interesserede i at lave noget, hvor deres medarbejdere laver mad sammen. Det er meget populært, og det viser, at eventbranchen - som så mange andre brancher - bevæger sig i bølger.

- Virksomhederne har prøvet gokart- og bowling-arrangementer og nu vil de noget andet og mere "back-to-basic", fortæller Merete Højgaard, der bruger gårdens 100 år gamle hønsehus, som er blevet udstyret med udekøkken og siddepladser, til de arrangementer.

- Jeg har haft topcheferne fra en stor dansk virksomhed herude og lave mad i hønsehuset, og de var vilde med det. Det kan bare noget, og det viser, at ikke alt behøver at være smart og nyt, siger Merete Højgaard.

Vejle set fra tømmerflåden

Tømmerflåden Vejlen er motoren bag Vejle Amts Folkeblads artikelserie om Vejle Fjord og Vejle Havn.

Tømmerflåden er bygget af elever på Syddansk Erhvervsskole.

Via den hjemmebyggede tømmerflåde besøger vi mennesker, virksomheder og steder langs fjorden i sensommeren.

Vi håber, vi kan holde historier og flåden flydende til midt i oktober.

Har du et tip til redaktionen, så kontakt journalist Palle Søderberg på paso@vafo.dk eller journalist Michelle Madsen på michm@vafo.dk.

Skov, mark og fjord. Merete Højgaard bor midt i naturen og kan fra sin terrasse næsten sidde med fødderne i Vejle Fjord. Foto: Yilmaz Polat
Merete Højgaard har drevet firmaet Højgaard Event i mere end 20 år. Den nyeste trend i oplevelsesindustrien er fælles madlavning, fortæller hun. Foto: Yilmaz Polat
Merete Højgaard. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Byrådet tog en pragmatisk beslutning om håndtryk og blev sat på plads

Annonce