Annonce
Klumme

Messe C' direktør: Billederne fra Spanien er simpelthen uhyggelige

Jeg tror, mange i denne tid får en forstærket fornemmelse af, hvad kollegaskab egentlig betyder. Man savner hinanden, når man er på orlov eller arbejder hjemmefra - savner samværet og den daglige pingpong med gode kolleger.

Seks markante personligheder skriver på skift klummen "Lørdagsbanden". I dag har Messe C-direktør Grete Højgaard ordet.

”Vi bringer mennesker sammen til mere forretning, større viden og bedre oplevelser.”

Sådan lyder vores overordnede mission i Messe C, og den gør vi os dagligt umage med at efterleve.

Men jeg overrasker nok ikke nogen ved at sige, at i denne coronatid er det dælme et svært forretningsgrundlag at have!

-

Lige som mange, mange andre har vi i vores virksomhed oplevet nogle surrealistiske uger. Blot fire dage før den store byggerimesse med 25.000-30.000 besøgende kom Mette Frederiksens appel om at aflyse alle arrangementer med flere end 1000 deltagere.

Det valgte Danske Byggecentre, som er arrangører af messen, naturligvis at efterleve, og en forventningsfuld fredag blev pludselig en forstemmende fredag.

De kontorer, køkkener og messehaller, der før var en hektisk myretue med travle medarbejdere, udstillere og standopbyggere, blev stille. Jeg har sjældent oplevet så mærkelig en dag.

-

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg bakker helhjertet op om bestræbelserne på at tackle den forbistrede pandemi.

Det gav et sug i maven, da jeg forleden så en stor messehal i Spanien, som var omdannet til en slags nød-felthospital. Det samme sker blandt andet i Stockholm.

Steder, der indtil for nylig har dannet rammen om spændende arrangementer med glade deltagere lige som i Fredericia, venter nu på alvorligt coronasyge patienter. Det er uhyggeligt at se, og så langt ud må vi for alt i verden ikke komme herhjemme.

-

Det er klart, at forbud mod forsamlinger på flere end 10 harmonerer utroligt dårligt med en branche som vores. Vi lever af at samle folk til messer, konferencer og events - og vi kan ikke rigtig sælge produktet over nettet eller som takeaway

Så tiden siden den 6. marts er blandt andet gået med at mande ned, drosle omkostninger og investeringer og få kalenderen til at gå op til en forhåbentlig ”normal” og travl efterårssæson.

Det giver knubs, når bussen bremses ned fra 100 km/t til 0. Men vi må få det bedste ud af det, og vi gør brug af den hjælpepakke, der er sat i søen, blandt andet i form af orlov med løn.

-

Hvis jeg skal prøve at finde lyspunkter i situationen, så er det, at den ufrivillige pause giver ro til eftertanke, både personligt og professionelt.

Når vi som ledelsesteam haster fra det ene til det andet, så er der ikke altid rum til de dybe overvejelser.

De seneste uger, hvor vi kun har været en håndfuld personer på broen, har vi haft mulighed for at drøfte emner til bunds, få nye ideer og udvikle nye tiltag. Den ro, der er, skaber noget plads i hjernen til andet end ”daglig drift”, og det er en af de ting, vi skal huske at tage med os til tiden efter corona.

Jeg tror også, mange i denne tid får en forstærket fornemmelse af, hvad kollegaskab egentlig betyder. Man savner hinanden, når man er på orlov eller arbejder hjemmefra - savner samværet og den daglige pingpong med gode kolleger.

-

Personligt har den historiske lockdown også fået mig til at stoppe op og tænke lidt over tingene.

Jeg kan tydeligt mærke, hvor velgørende den næsten tomme kalender er for min mand og mig. Så når det hele bimler og bamler igen, så skal vi have genindført den weekend om måneden, hvor vi kun er os to - den havde vi også tidligere, men den forsvandt ud af systemet på en eller anden måde.

Jeg vil også tage op til kraftig revision, hvor mange aktiviteter ud over arbejdet - fyraftensmøder og lignende - som egentlig giver værdi for Messe C. Måske ville en tænkepause uden møde indimellem give mere værdi…

-

Det er klart, at lyd- og aktivitetsniveauet er helt anderledes i ”indespærrede” børnefamilier for eksempel.

Nogle har lagt billeder op, hvor deres stue ligner en legetøjsbutik, der er blevet raseret af en tornado. Journalisten Thomas Skov har modificeret sundhedsministerens efterhånden berømte graf, så den røde kurve er ”Uden Gurli Gris” (populær tv-tegneserie, red.), mens ”Med Gurli Gris” er den grønne kurve, hvor forældrene ikke går amok.

-

Men mon ikke coronakrisen giver mange af os en lejlighed til refleksion? Nogle tanker om, hvor hurtigt det egentlig skal gå i hamsterhjulet, for måske er det ok, at vi ikke er helt lige så effektive, når vi arbejder hjemme.

Og måske behøver børnene ikke være helt så lærenemme, når de sidder ved skærmen, som de er til dagligt i skolen.

Det er helt nyt for os alle arbejde hjemme sammen med ægtefælde og alle børn og med den rod og støj det medfører. Arbejdet løber ingen steder, og børnene skal nok indhente det forsømte, når de er tilbage på skolebænken.

-

Jeg tror, det handler rigtig meget om at blive bevidste om, hvad bestemte mennesker eller sociale sammenhænge egentlig betyder for os.

I disse dage bliver jeg i hvert fald ekstra bevidst om, hvor meget det betyder for mig, at min nære familie og venner har det godt og er inden for rækkevidde, om ikke andet så på Skype, at medarbejderne har det godt, og at vi herhjemme får nogle gode grin, og i det hele taget har det sjovt med hinanden.

-

For dem, der har mistet deres virksomhed eller job, er det meget mere fundamentale overvejelser, der fylder. For slet ikke at tale om den hjerteskærende situation i mange andre lande og truslen mod den globale økonomi.

Jeg håber inderligt, at kloge hoveder snart kan finde effektive våben mod den farlige gæst, inden kraterne bliver alt for dybe.

Pas godt på hinanden - rigtig god påske!

Det store Ifema-messecenter i Madrid er omdannet til midlertidigt hospital. Billedet vidner om den desperate corona-situation i Spanien. Og for Grete Højgaard, der står i spidsen for Messe C i Fredericia, har billedet en særlig betydning. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hjernehold holder sammen

Annonce