Annonce
Kultur

Mesterskud: Spinderihallerne viser årets pressefotos

Udstillingen Årets Pressefoto kan ses i Spinderihallerne i Vejle. Dette foto var nomineret i kategorien "Årets Reportage, Danmark". Foto: Linda Kastrup

Vejle: Frem til 15. november kan man se udstillingen "Årets Pressefoto" i Spinderihallerne i Vejle.

Krig, kaos og ødelæggelse hersker som sædvanlig i det ophængte udvalg af billeder. Udstillingen har gennem adskillige år været vist i Spinderihallerne, der i Vejle er ene om at have lokaler, der er store nok.

Sammenligner man motiverne over tid, kan der spores en tendens i retning af billeder med et mere kunstnerisk og åbent udtryk, hvor grænselandet mellem kunsten og fotojournalistikken bliver flydende.

Selv i sportsbillederne, har fotograferne formået at fange de adrenalinstruttende kamphaner i næsten poetiske og ømme øjeblikke.

Annonce

Konfliktmotiver

Der er også kommet helt nye kategorier til, som for eksempel "Årets Kulturbillede", hvor beskueren kommer tættere på forholdet mellem mennesker og de store dyr i cirkus - inden det er slut.

I det hele taget går forholdet mellem mennesker og dyr igen; i billedet af den døde ulv på dyrlægens dissektionsbord, sættes danskernes (fremmedgjorte) forhold til naturen til debat - et billede, der finder sin absolutte kontrast i udstillingens stor-format foto af jægeren liggende oven på det dyr, han lige har dræbt. Et motiv, der vækker konflikter mellem fascination og afstandtagen hos beskueren.

Udstillingen er for tredje år i træk kurateret af fotojournalist og filmskaber Henrik Kastenskov, der gør en dyd ud af hvert år at afprøve nye udstillingsgreb. I år er der lagt væk på æstetik i udstillingen.

Udstillingen kan ses på hverdage fra klokken 8 til 17 (tirsdage endda til klokken 20). På lørdage og søndag er der åbent mellem klokken 10 og 17. Der er gratis adgang for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sygdom omgærdet af forvirring og masser af fordomme: Nu åbner Vejle Sygehus afsnit for funktionelle lidelser

112

Drabet i Korskærparken: 11 anholdt - alle er nu løsladt

Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce