Annonce
Navne

Mette Abildgaard bliver ny statsrevisor

For to år siden aftalte de konservative og Liberal Alliance at dele en fire-årig post som statsrevisor. Derfor går Villum Christensen efter aftale nu af og erstattes af Mette Abildgaard. Foto: Steen Brogaard
Annonce

statsrevisor:  32-årige folketingsmedlem for De Konservative Mette Abildgaard er blevet udnævnt til statsrevisor.  Mette Abildbard stammer fra Føvling nær Brædstrup. Hun er gift med Jens Jacob Abildgaard Juulsager, og datter af Bjarne Abildgaard Jakobsen og Lene Marie Abildgaard.

Mette Abildgaard blev samfundssproglig student fra Tørring Gymnasium i 2007.

Posten som statsrevisor er en historisk og prestigefyldt bibeskæftigelse i Folketinget. Statsrevisorerne har til opgave at holde øje med, om staten og virksomhederne bruger skatteborgernes penge på en effektiv, produktiv, sparsommelig og lovlig måde.

- Jeg glæder mig meget til at tiltræde posten som statsrevisor efter min barsel. Som statsrevisor vil jeg bidrage til at sikre, at skatteborgernes penge forvaltes så effektivt og hensigtsmæssigt som muligt, og som et flertal i folketinget har givet mandat til. I en tid med skandalersager mange steder, også i det offentlige, er det en vigtig opgave, som jeg glæder mig til at yde et bidrag til i samarbejde med de øvrige statsrevisorer, siger Mette Abildgaard i en pressemeddelelse om udnævnelsen.

Statsrevisorerne sidder sædvanligvis i fire år, og de sidder der uafhængigt af folketingsvalg.

Da Mette Abildgaard stadig er på barsel vil den konservative gruppeformand Mai Mercado overtage posten som en af de seks statsrevisorer, indtil Mette Abildgaard er tilbage fra barsel om et halvt års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Annonce