Annonce
Vejle

Mette Frederiksen om togfonden: Vi skal begynde forfra efter valget

Valgkampen er for længst skudt i gang. Mette Frederiksen (S) besøgte flere jyske byer fredag, hvor Vejle var sidste stop på turen. Foto: Michelle Madsen.
Vi skal begynde forfra med Togfonden. Det var budskabet fra Mette Frederiksen (S), da hun fredag eftermiddag besøgte 3F Vejle.

Vejle: Kommer der en togbro over Vejle Fjord og en togbane til Billund, hvis rød blok vinder magten efter valget?

Det kunne Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ikke give klare svar på, da hun rullede sin valgbus forbi Vejle fredag eftermiddag. Hun gjorde stop ved 3F Vejle, som havde inviteret til debatcafé. Vejle Amts Folkeblad fik et kort øjeblik med partilederen, inden debatarrangementet begyndte.

- Togfonden er kastet op i luften, efter Dansk Folkeparti til vores overraskelse har trukket sin støtte til Togfonden. Vi er nødt til at mødes efter et valg og begynde forfra. Det er nødvendigt, at vi får en bred politisk aftale på plads, når der er tale om så store investeringer, sagde Mette Frederiksen.

Socialdemokratiet har haft Billund-banen og togbroen over Vejle Fjord på beslutningsbrættet som en del af Togfonden, en politisk aftale mellem den daværende regering, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Regeringen og Dansk Folkeparti vil i deres nye trafikudspil have Billund-banen på skinner, men her har Mette Frederiksen udtrykt sin forbeholdenhed i medierne.

- Jeg er ikke imod Billund-banen, men jeg er imod skævheden, for regeringens plan risikerer at koble Nordvestjylland helt af Danmarkskortet. Den udfordring skal vi først og fremmest have løst, sagde hun.

Pension på programmet

Over 80 mennesker var mødt op til det timelange debatarrangementet med partilederen og landets måske kommende statsminister.

- Jeg er begyndt at tænke, om Lars Løkke overhovedet har tænkt sig at udskrive et valg, sagde hun som noget af det første, efter hun blev præsenteret af formand i 3F Vejle, Martin Jensen.

Og efter Mette Frederiksen havde talt for sine mærkesager, hvor pensionsalderen var det første punkt på dagsordenen, fik deltagerne lov til at stille spørgsmål.

Og der kom røster fra salen, hvorvidt der skal være en togbro over Vejle Fjord.

- Den koster alt for mange penge, og jeg synes, I burde droppe den bro og bruge pengene på vores unge og ældre på plejehjem i stedet for, lød det fra en mand i salen.

Ordet "togbro" fik også et par enkelte fremmødte til at fnyse.

- Jeg gik også ud fra, at vi skulle diskutere det her. Den lokale kritik gør indtryk på mig, men alt er kastet op i luften, sagde hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal have udskrevet valg til afholdelse senest den 17. juni.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce