Annonce
Billund

Mette Lykke-Bøndergaard fandt sin vej efter ulykke: - Alle er gode til noget, man skal bare finde frem til det

Mette Lykke-Bøndergaard er både zoneterapeut og coach. Foto: André Thorup

Mette Lykke-Bøndergaard er coach og zoneterapeut. Men det var en alvorlig ulykke, der i sin tid fik hende til at blive selvstændig.

Billund: Mette Lykke-Bøndergaard er coach og zoneterapeut, og fra 2019 er hendes virksomhed ikke længere et bijob, men får nu hendes fulde opmærksomhed.

- Mange af mine klienter er mennesker, jeg i forvejen har i mit netværk, så nu håber jeg at kunne komme længere ud, siger Mette Lykke-Bøndergaard, der havde åbent hus på sin klinik i weekenden den 2. og 3. februar.

Behandlingen foregår på klinikken hjemme i privaten, mens coachingen foregår ude i det fri.

- Jeg holder meget af naturen. Det gør noget godt ved folks hukommelse, og det er lettere at have en samtale, når det foregår udenfor, fortæller Mette, der som noget nyt også tilbyder særlig gruppecoaching fra februar måned, kaldet "walk & talk", hvilket også foregår udenfor.

Alt i alt er Mette Lykke-Bøndergaard ikke i tvivl om, hvad det er, hun elsker ved sit arbejde:

- Jeg elsker at hjælpe andre. Der er ikke noget mere fantastisk end at se mennesker med udfordringer, hvor der går et lys op for dem, og de ved, hvad de vil, siger Mette.

Som selvstændig kan Mette Lykke-Bøndergaard også selv tilrettelægge sin tid, hvilket hun har brug for. Hun kan nemlig ikke arbejde lige så meget som så mange andre.

-Der er ikke noget mere fantastisk end at se mennesker med udfordringer, hvor der går et lys op for dem, og de ved, hvad de vil.

Mette Lykke-Bøndergaard

Mette Lykke-Bøndergaard

Er zoneterapeut og coach i Billund.Oprindelig er hun uddannet civiløkonom.

Ejer af virksomheden OutdoorCoachen.

Privat er hun gift med Morten Lykke-Bøndergaard. Sammen har de to børn, hvoraf den ene stadig bor hjemme.

Der kan læses mere om Mette og hendes coach-form og behandlinger på hjemmesiden outdoorcoachen.dk.

Der er mange forskellige mennesker, som kommer til klinikken med forskellige udfordringer. Derfor lægger Mette Lykke-Bøndergaard stor vægt på fortrolighed og har tavshedspligt. Foto: André Thorup

Ulykken, der ændrede alt

For otte år siden var Mette en karrierekvinde med fart på. Hun arbejdede på Lego, med hvilket der fulgte oplevelser og rejser ude i verden. I januar 2011 blev der vendt op og ned på Mettes liv. Hun blev væltet omkuld af en hund og slog hovedet.

- Jeg gik ud som et lys og var væk i ti minutter. Da jeg kom til mig selv, kunne jeg mærke, jeg havde lidt hovedpine, men vi tog alligevel til en planlagt fødselsdag, fortæller Mette Lykke-Bøndergaard.

Hun slap ikke helt af med hovedpinen og valgte at tage et par dage fri fra arbejde, men det blev ikke bedre.

- Jeg tog til lægen, der sagde, jeg havde fået piskesmæld og hjernerystelse. Jeg blev herefter sygemeldt i tre måneder.

Det meste af tiden sov hun og kunne hverken klare lys eller lyd. Hun fandt ud af, at terapiformer som zoneterapi hjalp hende, og efter de tre måneder begyndte hun atter på arbejde, men det gik ikke.

- Der er sket en skade i mit hoved, og den dag i dag er jeg mærket af det. Jeg bliver ofte nødt til at hvile mig, og til fester går jeg ofte udenfor for at få frisk luft.

Til sit åbent hus brugte Mette Lykke-Bøndergaard rekvisitter til at illustrere og forklare, hvordan de forskellige behandlingsformer virker. Foto: André Thorup
Annonce

Hjælp til selvhjælp

Mette Lykke-Bøndergaard var dermed sygemeldt, men hun ville have noget at lave og valgte at tage en coachuddannelse.

- Jeg har lært på den hårde måde at skulle finde min egen vej. Nu hjælper jeg andre til selvhjælp, siger Mette Lykke-Bøndergaard, hvis coaching har fokus på resultater, og det kan være inden for alt fra parforhold til karriere. Hun har været coach siden 2012, og zoneterapien kom til i 2017. I dag tilbyder hun også såkaldte BARS-behandlinger og Kranio-Sakral-Terapi behandlinger.

- Det giver mig meget, når jeg særligt kan hjælpe mennesker, som har oplevet noget lignende som mig og kan sige til dem, at selv efter store udfordringer i tilværelsen, kan man få et meningsfyldt liv. Alle er gode til noget, man skal bare finde frem til det, siger Mette og tilføjer:

- Jeg ønsker ikke for andre, at de skal igennem det, jeg har oplevet, men når jeg ser tilbage, vil jeg faktisk ikke have været ulykken foruden.

Oprindelig er Mette Lykke-Bøndergaard uddannet civiløkonom. Ulykken ændrede alt, og i dag er hun glad for sit virke som coach og zoneterapeut. Foto: André Thorup
Zoneterapi har ofte fokus på fødderne, men Mette Lykke-Bøndergaard tilbyder også zoneterapi med fokus på hovedet og hele kroppen. Foto: André Thorup
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Billund

Se billederne: Prutter, lort og tis - børnene er vilde med Onkel Rejes Julefis

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce