Annonce
Kultur

MGP-Laurits fra Tørring er klar til Eurovision: Vi bliver skuffede, hvis vi ikke når finalen

Sådan så det ud 6. marts, da duoen Fyr og Flamme betsående af Laurits Emanuel (t.v.) og Jesper Groth (t.h.) vandt Dansk Melodi Grand Prix 2021 og dermed sikrede sig en plads ved årets Eurovision Song Contest, der finder sted fra 18. til 22. maj i Holland. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Laurits Emanuel, der har fået sin musikalske opdragelse i Tørring, skal under torsdagens semifinale forsvare de danske farver ved Eurovision Song Contest i Rotterdam. Han bliver skuffet, hvis ikke Fyr og Flammes sang "Øve os på hinanden" når finalen.

Tørring: Duoen Fyr og Flamme med 34-årige Laurits Emanuel fra Tørring som medlem er i fuld gang med de sidste forberedelser, inden det går løs på den store Eurovision-scene. Torsdag skal de nemlig fyre den af under semifinalen ved årets Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Gejsten og energien mellem Laurits Emanuel og den anden halvdel af 80'er duoen Jesper Groth er ikke til at tage fejl af, da Folkebladet fanger dem på telefonen fra hotellet i Rotterdam.

- Hvis jeg havde skænket en tanke, hvor stort det her er, var jeg blevet skør. Da der var faldet ro på det hele efter den første aften i Rotterdam, skrev jeg til min mor: "Jeg skal til Eurovision, mor", for at få det ned på skrift. Det var først der, at det gik op for mig, at vi er af sted, siger Laurits Emanuel.

Annonce

Finale forventninger

De to danske grandprix-vindere deler også gerne ud af deres Eurovision-forventninger.

-  Vi synes selvfølgelig, at vores sang er den bedste, og vi håber også, at alle de andre deltagere synses, at deres sang er den bedste. Samtidig er det ikke for at lyde arrogant, men vi bliver skuffede, hvis vi ikke når finalen - også selvom vi synger på et sprog, mange ikke forstår, siger Laurits Emanuel.

Eurovision 2021

39 lande deltager i år, og de "fem store" (Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, UK) samt værtslandet Holland er sikret en finaleplads.

De øvrige 33 lande dyster i de to semifinaler, hvor de 10 bedste fra hver går videre til finalen, der altså har 26 deltagere.

Den første semifinale spilles i aften, mens den anden, hvor Danmark er med, spilles torsdag. Finalen bliver afviklet lørdag aften, alle tre med start kl. 21.

- Men ellers handler det mest af alt om at det skal gå godt og ikke om et helt konkret antal stemmer, supplerer Jesper Groth.


Og skal jeg beskrive den mentale rejse fra at spille musik på Tørring Gymnasium til at stå på den store Eurovision-scene, så har det været en helt almindelig, kedelig coming of age film uden underlægningsmusik.

Laurits Emanuel, medlem af musikduoen Fyr og Flamme


Annonce

Hverdagen og hjemstavnen

De store musikoplevelser fylder uden tvivl hovedparten af duoens tid i øjeblikket, men indimellem udspiller hverdagen sig dog også for de to Fyr og Flamme-medlemmer.

- Der er også en hverdag fyldt med sokkevask og hjemmefødsler for mit vedkommende. Og skal jeg beskrive den mentale rejse fra at spille musik på Tørring Gymnasium til at stå på den store Eurovision-scene, så har det været en helt almindelig, kedelig coming of age film uden underlægningsmusik, siger Laurits Emanuel med et grin og tilføjer:

- Det, der rører mig allermest, er, at musikken, jeg har troet på så længe, er lykkedes.

Annonce

Solotanker, manuskriptforfatter og musicaldrømme

Men selvom alting handler om Eurovision lige nu, så har Laurits Emanuel, der i dag er bosat i Bramming sammen med sin hustru og to børn, også allerede gjort sig nogle tanker om sin karriere efter det internationale show.

- Jeg har planer om at skyde al erfaringen fra Fyr og Flamme over i min solokarriere igen på sigt og se, hvad den kan bære. Derudover har jeg lige landet en opgave, hvor jeg skal skrive en serie, men mere kan jeg ikke sige om det endnu. Jeg kunne også godt tænke mig at skrive en musical en dag, siger Laurits Emanuel, der lige nu og her kaster al sin energi i Fyr og Flamme.

Duoen er netop blevet færdige med deres første plade og har planer om at følge op med en to'er, der med deres egne ord skal være endnu federe end den første.

Annonce

Bare Laurits fra Tørring

Desuden vandt Fyr og Flamme Zulu Awards prisen for årets nye navn under showet 29. april, og om den oplevelse siger Laurits Emanuel således:

- Det var en anderledes aften, og jeg var enormt beæret, da det jo er hundrede procent folkestemmer, der udpeger vinderne. Den aften var vi bare Laurits fra Tørring og Jesper fra Lille Rise, siger Laurits Emanuel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce