Annonce
Sport

Michael Lumb: AC Horsens ville have mig tidligere

Michael Lumb kan få debut for AC Horsens mod sin barndomsklub AGF 16. september. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018.

Michael Lumb spillede på A-landsholdet sammen med sin nye holdkammerat Peter Nymann - Lumb debuterer for AC Horsens mod sin barndomsklub.

Horsens: - Det var et stort skridt for mig, da jeg skrev kontrakt med den russiske klub Zenit St. Petersburg. Der var ikke andre danskere end Michael Laudrup, der havde været i russisk fodbold, så der var ingen, jeg kunne spørge om råd - men jeg fortryder intet.

Michael Lumb, 30-årig nybagt AC Horsens-spiller, kommer til AC Horsens med en stor bagage.

Han har spillet to A-landskampe - den ene af dem sammen med Peter Nymann, der nu bliver hans holdkammerat og backkollega.

Desuden har han været udlejet til hollandske Feyenoord og tyske Freiburg og har han været på kontrakt i Bochum.

- Det var store oplevelser. Jeg oplevede Freiburgs temperamentsfulde træner Christian Streich, som jeg havde visse problemer med, og jeg spillede sammen med en masse store spillere. I Rusland trænede jeg sammen med brasilianske Hulk. Jeg har spillet på San Siro i Milano, og jeg har spillet i Malaga. Det har været fedt, siger han.

Økonomisk har det også været en indbringende rundtur, og selv om han kun fik få officielle kampe form Zenit St. Petersburg, fik han alt medregnet 15 kampe.

Annonce

AC Horsens viste interesse for mig allerede i vinterpausen, og jeg mener, at jeg stadig har niveau til Superligaen.

Michael Lumb, tidligere A-landsholdsspiller.

Bor i Rødovre

Michael Lumb er Aarhus-dreng og spillede sine 30 ungdomslandskampe i sin tid i AGF, men nu er han københavner.

- Jeg bor i Rødovre sammen med min kæreste og vores to børn, og jeg har valgt at blive boende i Rødovre af hensyn til familien. Jeg kører til træning og kampe i Horsens, siger Michael Lumb.

Han kan følges med sin landsholdskammerat Peter Nymann, der har valgt at bo i Sorø.

- Jeg har valgt AC Horsens, fordi det er en spændende klub. De har klaret sig fint i Superligaen, og jeg føler, at jeg har niveau til Superligaen, siger han.

- Jeg tror på, at jeg stadig kan udvikle mig. Bo Henriksen giver sine backs lov til at rykke med frem, og det er min force.

- Man skal tage chancer for at få succes i fodbold. For mig er det en stor chance at få kontrakt i AC Horsens. Jeg har også en familie at forsørge, og det hele passer fint sammen med, at jeg har fået en tre-årig kontrakt.

Knæskader i 10 måneder

- Jeg var ude med en knæskade i 10 måneder, men det er tre år siden. Jeg har været klar til at spille alle kampe lige siden, og jeg er klar til at spille med det samme, understreger Michael Lumb.

Da han vendte hjem fra Bochum, spillede han under træner Ove Pedersen i FC Vestsjælland, hvor hans sidste kamp var pokalfinalen mod FC København.

Herfra kom han til Lyngby. Her var han i tre sæsoner. Han var også i klubben, da spillerne frit kunne forlade Lyngby.

- Jeg havde andre muligheder, men valgte at blive. Jeg havde et godt i Lyngby. I vinterpausen havde jeg en snak med AC Horsens. De ville have mig allerede dengang, og nu er vi blevet enige om en tre-årig kontrakt. Jeg glæder mig til at vende tilbage til Superligaen, siger Lumb, som kan få debut for AC Horsens mod barndomsklubben AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce