Annonce
Vejle

Michelin deler stjernerne ud i aften: Treetop har haft inspektør på besøg

Nicolai Christiansen og hans team i køkkenet på Treetop Restauranten fik i oktober besøg af en Michelin-inspektør. Om det rækker til restaurantens første stjerne, afsløres i Aarhus i aften. Arkivfoto: Jesper Rais/Munkebjerg Hotel

Munkebjergs gourmetrestaurant Treetop havde Michelin-inspektør på besøg i oktober. Men køkkenchefen har ikke fået invitation til aftenens uddeling i Aarhus.

Annonce

Vejle: Det er med nerverne uden på kokketøjet, at Nicolaj Christiansen holder fridag fra køkkenet på Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel.

Køkkenchefen havde håbet, at han skulle tilbringe mandag aften i selskab med kolleger i Aarhus, hvor Guide Michelin uddeler de eftertragtede stjerner.

Men invitationen lader vente på sig, og det har fået Nicolaj Christiansens håb om en stjerne til at falme en anelse.

Troen og drømmen om, at Munkebjergs gourmetrestaurant endelig skulle få indfriet flere års ambitioner om at blive optaget i den kulinariske guidebog fik ekstra vitaminer tilbage i oktober.

- Vi har haft høje forventninger, for vi havde besøg af en Michelin-inspektør i oktober. Det ved vi, for dagen efter viste han os sit kort. Det behøvede han ikke, men han fortalte, at han var begejstret for maden. Vi vidste godt om aftenen, at det kunne være en inspektør, fordi han sad alene, men han skulle have samme oplevelse som alle andre af vores gæster, og det fik han, fortæller Nicolaj Christiansen.

Vi krydser alt, hvad vi har i håbet om at få en stjerne, og jeg synes også, at vi gør det nogenlunde i dagligdagen.

Nicolaj Christiansen, køkkenchef, Treetop Restauranten
Treetop-køkkenet på Munkebjerg Hotel. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Tror ikke helt på det

Når hans forventninger er dalet en smule de seneste dage, er det på grund af den manglende invitation til overrækkelsen af stjernerne i aften.

Køkkenchefen har noteret sig, at alle, der sidste år fik en Michelin-stjerne, var inviteret med til seancen i København.

- Jeg tror ikke rigtig på, at vi får stjernen i år, når ikke vi har fået nogen invitation. Men håbet er der, indtil arrangementet er overstået i aften. Jeg skal sidde og følge med på en skærm, og så må vi se, hvad der sker. Det kan være, at de har noget gemt i ærmet, siger en håbefuld køkkenchef.

Annonce

Ikke hotellets mål

Nicolaj Christiansen er 25 år og har arbejdet siden januar 2016 på Treetop. I første omgang som kok, siden som souschef, og fra august 2017 har han haft ansvaret som køkkenchef.

- Hvis ikke vi får den stjerne i år, går vi benhårdt efter den til næste år. Men det er ikke et decideret mål for hotellet, og det heller ikke nødvendigt for at få restauranten til at løbe rundt. Det er mere et mål og en drøm for mig, og vi har plads til flere gæster, fortæller han.

-

Vejle Amts Folkeblad tager med til Aarhus for at følge uddelingen af de eftertragtede Michelin-stjerner, hvor Restaurant Memu også er i kamp for at bevare sin stjerne og måske kan række ud efter en ekstra. Følg med her på www.vafo.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sagen om Sofie er ikke enkeltstående: Flere handicappede har lidt eller er døde i bad uden opsyn

Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Børkop

Krise har vist nye muligheder i Krystallen: Det har vi lært af coronakrisen

Annonce