Annonce
Jelling

Midgårdsormen skal være klar inden Jelling Musikfestival

Sådan her skal Byens Torv efter planen se ud, når Jelling Musikfestival går i gang. Den nye midgårdsorm i bunden af illustrationen bliver cirka syv meter i diameter. Illustration: Vejle Kommune

Jelling: Inden det meste af Jelling drager på festival i udkanten af byen, skal den nyeste udsmykning på Byens Torv gerne være færdig. Det er målet for Vejle Kommune, der i denne uge har sat Højsholm Stenhuggeri i gang med at udforme den midgårdsorm, der skal pryde fliserne midt på torvet.

Den såkaldte midgårdsorm består af en lang række sandblæste runer, der på kryds og tværs danner ordet "Danmark" flere gange.

Jelling Lokalråd har siden 2013 samarbejdet med Vejle Kommune om at opbygge det nye Byens Torv og skabe et samlingssted for byens borgere og de mange turister, der besøger Jelling.

Samarbejdet er blandt andet mundet ud i ny granitbelægning, kanallandskab på torvet og meget andet.

Annonce

Sådan laves Jellings nye midgårdsorm

  • Runerne sandblæses ned i granitten og danner ordet ”Danmark”, som gentages mange gange.
  • Runerne bliver to-tre millimeter dybe og vil kunne passeres med barnevogn, kørestol med mere.
  • Runerne har samme udformning som runerne på risten omkring træet på torvet.
  • Selve værket fylder cirka syv gange syv meter og placeres omtrent midt på torvet.

Kilde: Vejle Kommune

Sidste i rækken

Midgårdsormen er det sidste projekt, som afslutter hele ombygningen og forskønnelsen af torvet. Idéen til udsmykningen er udtænkt af den lokale Jelling-kunstner Kristian F. Jørgensen.

Projektet er finansieret af Jelling Sparekasse fond og via midler, som lokalrådet i december 2018 søgte ved Vejle kommunes Udviklingspulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce