Annonce
Jelling

Midt i den hårde flygtningedebat: Send en hilsen til børnene på asylcentrene

I et forsøg på at skåne flygtningebørn i asyldebatten har Red Barnet Ungdom iværksat, at danskerne kan sende en hilsen til dem. Foto: Red Barnet/Thomas Arnbo
Red Barnet Ungdom har oprettet en hjemmeside, hvor man kan sende en hilsen til flygtningebørn på de danske asylcentre i blandt andet Jelling og Sandvad. "Vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige," lyder det fra generalsekretær Camilla Burgwald.

Jelling: - Børn har ret til at føle sig trygge og skal ikke føle sig som gidsler i de voksnes flygtningedebat.

Sådan lyder budskabet fra generalsekretær i Red Barnet Ungdom Camilla Burgwald.

Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Vejle Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til flygtningebørn bosat på Center Jelling og Center Sandvad og seks andre danske asylcentre.

- Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må man aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om de vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt, siger Camilla Burgwald i en pressemeddelelse.

Annonce

Fortjener tryghed

Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor man kan sende venlige beskeder til børnene, så de bliver bevidste om, at der er mange danskere, der ønsker dem det bedste, uanset hvor lang tid børnene skal befinde sig i Danmark.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt familierne skal have opholdstilladelse eller ej. Vores mål er at få børn, der har mistet alt, til at føle sig velkomne i den periode, de skal være i Danmark. Det gælder uanset, om de skal være her i kort tid eller permanent. Alle børn fortjener nemlig at føle sig trygge og ønskede, siger Camilla Burgwald.

Kendte er også med

Sangeren Wafande, skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen og tv-værten Pelle Hvenegaard er blandt de kendte danskere, der har valgt at sende opmuntrende ord til børnene. Wafande sendte en videohilsen fra sminkerummet på børnetalentshowet Voice Junior, hvor han er vært. I sin videohilsen fik han selskab af sine medværter, sangerne Mette Lindberg og Joey Moe, der også sendte positive ord i flygtningebørnenes retning.

I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre.

Man har mulighed for at sende en hilsen via www.redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce