Annonce
Børkop

Midt i mørket står spejdernes bålhytte nu klar

KFUM Spejderne i Børkop har fået en bålhytte, og en lille flok var samlet for at indvie det. Den store indvielse må vente til at restriktionerne strammer båndet. Til højre ses filialdirektør hos Sydbank, Claus Nielsen, der ikke selv er spejder, men som var forbi med et tilsagn om, at bankens find støtter projektet med 50.000 kroner. Foto: Jørgen Flindt
Den er 70 kvadratmeter stor, og den kommer til at gøre en kæmpe forskel for spejderlivet hos KFUM Spejderne i Børkop. Bålhytten er på plads. Nu mangler man bare lige, at børnene atter må mødes.
Annonce

Børkop: Bålstedet er placeret i den ene ende af den store åbne træbygning. Over bålstedet, i taget, er der lavet udluftning.


Selvom børnene er utrolige seje og tager vejret, som det kommer, vil det nu give helt nye muligheder for os med bålhytten.

Per Budde, spejderleder


- Det var det sidste, vi manglede at få lavet, og det er på plads nu, så nu kan vi bruge stedet til dets formål, siger Per Budde, der er spejderleder.

Formålet er et sted, hvor spejderne i Børkop kan samles under tag - men stadig udenfor.

- Indtil nu har vi enten skulle være inde eller ude. Og vi er spejdere, så vi vil jo helst være ude, men selvom børnene er utroligt seje og tager vejret, som det kommer, vil det nu give helt nye muligheder for os med bålhytten, siger han.

Sydbank støtter med 50.000 kroner

Ved den noget forsamlingsfattige indvielse af bålhytten var filialdirektør Claus Nielsen fra Sydbank Vejle dukket op.

For banken har støttet KFUM Spejderne Børkop med 50.000 kroner. Med støtten fra Sydbank er KFUM Spejderne Børkop nu helt i mål.

Ud over de 50.000 kroner fra Sydbank har Lokal- og Anlægsfonden støttet med 125.000 kroner, Y's Men's Club i Vejle har doneret 25.000 kroner til projektet, Børkop Event Group har doneret 10.000 kroner, og desuden har en anonym privat person doneret 38.000 kroner.

KFUM Spejderne Børkop har ligeledes investeret 65.000 kroner af klubkassen.

For jo, en suppe lavet over bål kan også blive lige tynd nok i regnvejret, og så sjovt er det heller ikke at sove ude, hvis regnen vælter ned. Så den slags er til tider foregået indenfor i spejderhytten. Nu er der så kommet en mellemting.

En stor træbålhytte lige midt i Børkop. Her kan de 75 KFUM Spejdere (man samarbejder desuden også med KFUM Spejderne i Brejning og Gårslev) finde et nyt frirum til at lave mad over bål, sove udenfor og så videre.

Et slags multirum med tag og ingen vægge.

Annonce

Tilfreds spejdermor

En af de spejdere, der kommer til at bruge spejderhytten, er femårige Eliot. Ham kan vi nu ikke lige spørge, for han har krudt i spejdermåsen, så han fiser rundt på pladsen på Bundsgaard, så vi spørger i stedet Eliots mor, Jannie Gade, om hvad sådan en hytte vil få af betydning.

- Lige for Eliot vil det ikke få den store betydning. Ikke lige nu. Han har den alder, hvor han ikke skænker vejret nogen som helst tanker, men jeg er selv gammel spejder, og jeg ved, at sådan en hytte vil gøre en stor forskel. Det er en super ting, at spejderne nu har fået bålhytten, for den kommer til at give vores børn flere muligheder året rundt, siger hun.

Annonce

Ingen børn lige pt

Nu er den nye bålhytte så klar til brug. Men den side af sagen har så fået en ekstra udfordring lige for tiden. Spejderne mødes ikke på nuværende tidspunkt.

- Børnene må ikke mødes i skolen, så selvfølgelig skal de jo heller ikke mødes her. Det vil ikke give mening. Og det er da super ærgerligt, at vi ikke kan tage hytten i brug som håbet. Men vi starter op igen, når skolerne starter op, og så står alt klar til nye tider, forklarer Per Budde.

KFUM Spejderne har gennem 21 år holdt til på pladsen på Bundsgaard lige bag ved Englystskolen. Dengang for 21 år siden var der 30 spejdere, siden er antallet mere end fordoblet, så der nu er 75 spejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce