Annonce
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Nedrivning er ikke bare nedrivning i 2020. Hvor man tidligere bare havde kørt en bulldozer på tribunen, kræver det i dag langt større forberedelse, inden man går løs på betonen. Blandt andet skal malingen fjernes fra tribunetaget. Foto: Kaare Johansen
Tribunen på det gamle stadion jævnes med jorden i løbet af de næste måneder.
Annonce

Vejle: Mens VB er tæt på oprykningsfest, er et af minderne om klubbens storhedstid i dansk fodbold tæt på nedrykning.

I de seneste uger har folk fra nedrivningsfirmaet Benno Gosvig haft travlt med at pille indmaden ud af det 66 år gamle tribune-byggeri. Stolene, hvor de mere magelige fans havde plads, er fjernet, og de klubfaciliteter, som blandt andet Vejle Idrætsforening har benyttet, er tæt på at være skilt ad.

Da avisen kommer forbi, står en af Benno Gosvigs mænd i en lift under tribunetaget. Med en slibemaskine fjerner han den gamle maling. Den kan ikke få lov at blive siddende under nedrivningen, fordi den slags maling indeholder giftstoffer, der ikke må spredes til omgivelserne.

Annonce

Brøndbyfans gik i graven

Liften er sat op tæt på det sted, hvor en flok Brøndby-fans i 1997 i bogstaveligste forstand gik i graven.

Da deres hold først udlignede VB's tidlige føringsmål og kort efter kom foran 2-1, fór flokken af blågule frem -  i større begejstring, end det gamle jernhegn kunne holde til.


De seneste år har tribunens eneste formål været at sikre, at bladene fra Nørreskoven ikke fløj ind over banen.

Dan Arnløv (K), formand for kulturudvalget


Det betød, at de forreste af deres kammerater forsvandt ud over kanten og flere meter ned på betonunderlaget. Ved et mirakel kom kun en enkelt fan alvorligt til skade.

Græsset får lov at blive på Vejles gamle stadion, men betontribunen - hvoraf den ældste del stammer fra 1954 - forsvinder i løbet af den kommende måned. Foto: Kaare Johansen

I dag er det ikke kun et stålrækværk, der er præget af tidens tand. Hele anlægget har længe trængt til en buldozer - og ifølge kulturudvalgsformand Dan Arnløv er det coronakrisen, der har udløst den endelige dødsdom over tribunen:

- Vi bruger et par millioner af de ekstra anlægspenge, staten har givet os lov til at bruge for at understøtte de danske håndværkere, fortæller Dan Arnløv.

Tribunen har ikke kun fungeret som siddepladser. I underetagen har flere klubber haft lokaler - men de har for længst set deres bedste dage, og lige nu bliver alt ryddet ud. Foto: Kaare Johansen

På det første byrådsmøde efter corona-nedlukningen blev der frigivet 1,4 millioner kroner til at fjerne tribunen.

Siden skal politikerne tage stilling til, hvad der skal erstatte de faciliteter, som tribunen indtil nu har huset - blandt andet lokaler til atletikklubben VIF og Triangle Razorbacks danske mestre i amerikansk fodbold.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce