Annonce
Vejle

Midtbyskole-elever udgiver bog i samarbejde med kendt forfatter

Bogudgivelse i Bog & Idé. Her eleverne Amalie Lotzkat og Madison Lebmeier, der har været med til at skrive bogen, og forfatter Marianne Gade. Foto: Vejle Midtbyskole
15 elever fra Vejle Midtbyskole har gennem de seneste fem uger forfattet bogen ”Stemmer fra Vejle Midtbyskole” i samarbejde med forfatter Marianne Gade.
Annonce

Vejle: I sidste uge kunne omkring 15 elever fra Vejle Midtbyskoles 7. og 8. årgang skrive intet mindre end "forfattere" på deres CV’er. I al fald i en vis forstand.

Torsdag holdt gruppen nemlig bogudgivelse i Bog & Idé i Søndergade, hvor deres bog, Stemmer fra Vejle Midtbyskole, dagen igennem var udstillet i butiksruden og til salg for venner og familie.

- Eleverne har været igennem et længere forløb, hvor de - med hjælp fra forfatteren Marianne Gade - har øvet sig i, hvordan kan bøje og lege med sproget. Vi valgte dem ud, der i forvejen skriver godt, men trængte til en ekstra udfordring, siger Lise Augustesen, der er lærer på Vejle Midtbyskole.

Undervejs i projektet, der har kørt over fem uger ved siden af den normale undervisning, har de unge forfatterspirer fået feedback fra og sparret med Marianne Gade.

Også i deres fritid har de mail-korresponderet med forfatteren, som har givet gode råd til, hvordan bogens småfortællinger og digte skulle finpudses.

- Den kommer selvfølgelig ikke til at stå på biblioteket, men eleverne er vældig stolte, og det er et rigtigt godt stykke arbejde, de har leveret. Samtidig er de blevet udfordret på det, de kan, siger Lise Augustesen.

Hun fortæller desuden, at Vejle Midtbyskole planlægger at gentage sprog-projektet næste år - og udvide det til skolens 9. årgang.

Den kommer selvfølgelig ikke til at stå på biblioteket, men eleverne er vældig stolte, og det er et rigtigt godt stykke arbejde, de har leveret.

Lise Augustesen, lærer på Vejle Midtbyskole

Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Vejle

Marinen lagde til i Vejle Havn

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce