Annonce
Børkop

Miguel blev selvstændig under coronaen: Nu bygger han computere

It-virksomheden Gamecastle har til huse i en lejlighed i Brejning og har halvanden måned på bagen. Indehaver Miguel Selvic drømmer stort om 10 butikker rundt om i landet. Foto: Peter Branderup Mathiasen
36-årige Miguel Selvic har i sin lejlighed startet en it-virksomhed, GameCastle, som bygger computere og tilbyder it-løsninger. Hans ambition er 10 butikker på landsplan.
Annonce

Brejning: I halvanden måned har 36-årige Miguel Selvic drevet sin egen it-virksomhed hjemme fra sin lejlighed.

På et værelse i sit hjem hænger et stort og nyt skilt med virksomhedsnavnet Gamecastle, som primært bygger computere op fra bunden til særligt gamere, men som også tilbyder rådgivning og opstart af it-systemer.

Han mistede under coronakrisen sit job som projektleder i en virksomhed i Smidstrup, hvor han lavede fabrikslayouts.

- Jeg har arbejdet med it i 22 år, og jeg har i lang tid vidst, at jeg har øje for det. Det var gennem min bedste kammerats far, at min interesse for computere blev vakt til live. Jeg kiggede altid på, når min kammerats far reparerede eller opgradere de gamle Windows-pc’er. På den måde blev jeg klogere på indmaden i en computer, siger Miguel Selvic, der er uddannet produktionsteknolog.

Miguel Selvic har generelt en stor passion for teknik og it, og han læser da også gerne om computerkomponenter i sin fritid.

- Fagfolk som eksempelvis ingeniører kan også kontakte mig, hvis de er på udkig efter it-løsninger. Jeg har en del erfaring og viden på det område også, fortæller Miguel Selvic.

Annonce

Ambition om 10 butikker

Miguel Selvic er født i det tidligere Jugoslavien, der som land oplevede et sammenbrud i løbet af 1990’erne.

Han og forældrene og lillebroren rejste til den lille by Eggstätt nær München i 1991 inden sammenbruddet, og i det sydtyske gik tiden med fodbold, som han nåede langt med.

En computer består af mange komponenter, som blandt andet bundkort, harddisk og processor. Miguel Selvic indsætter indmaden fra bunden til kunder, der kan finde på at ønske sig en pc, der kan lyse alle regnbuens farver og vandkøle. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Familien rejste sidenhen til København og senere Esbjerg, og i fem år har Miguel Selvic boet i Brejning med sin kæreste.

I dag vil han give den gas i sin nyopstartede virksomhed og hjælpe de, der har brug for en solid computer, og de første ordrer er begyndt at melde sig fra både Samsø og Fyn.

Virksomhedens hjemmeside er efterhånden også på plads, og 900 timer er der brugt på at opsætte den.

- Jeg håber, at jeg en dag kan åbne omkring 10 butikker rundt om i landet, som skal tilbyde opbygning af computere og salg af computertilbehør. Antallet af folk, der spiller computer, stiger år for år, så det burde være muligt at finde kunderne. De ringer allerede, fortæller Miguel Selvic, der også selv dyrker e-sport i form af skydespillet Counter-Strike.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Brysterne skal stadig støttes i Børkop

Annonce