Annonce
Navne

Mikkel fra Vejle spiller med i gyselig Dracula-komedie: Han skal forsøge at sælge en herregård til en vampyr

Mikkel Aarestrup spiller Mr. Harker i Teater Malstrøms opsætning af "Dracula - Blod er Livet". Foto: Tina Liv
Vejlensiske Mikkel Aarestrup spiller med i Teater Malstrøms opsætning af ”Dracula – Blod er Livet”, der har premiere 16. september.

Navnenyt: Teater Malstrøm i Fredericia har en vejlenser med i truppen, når teatret torsdag 16. september har premiere på gyserkomedien "Dracula - Blod er Livet".

28-årig Mikkel Aarestrup spiller advokaten Jonathan Harker, som er på forretningsrejse til Transsylvanien for at sælge Grev Dracula en ejendom i Whitby i England.

Greven overtaler ham til at blive på slottet i længere tid end planlagt, og Harker går med til det, da det er et vigtigt salg, som betyder meget for Harker og hans forlovedes økonomiske fremtid. Det viser sig, at Dracula har mere dystre hensigter.

Annonce

- På trods af hans høje sociale status er Harker i min fortolkning af karakteren et socialt akavet menneske, som er bange for konfrontation og derfor ikke er den bedste til at mægle, siger Mikkel Aarestrup om sin rolle i en pressemeddelelse fra Teater Malstrøm.

- Ordentlig anlagt og meget dydig, og han gør det, der skal gøres, på trods af at han føler sig utryg. Han er meget elskelig overfor sin forlovede, Mina, som han ser frem til et godt ægteskab med og en tryg fremtid i det victorianske England, tilføjer han.

Må gå grueligt meget igennem

Hvis man kender stykket, er det ingen hemmelighed, at Harker går blindt og naivt ind i en situation mod mørkere kræfter, som nedbryder ham lidt efter lidt fra den gentleman, han var, til noget ukendeligt og umenneskeligt.

Da alt er blevet taget fra ham, er han nødt til at bygge sig selv op på ny. Han skal genfinde værdigheden for at få Mina igen og gå imod Dracula.

I prøveforløbet har Mikkel Aarestrup nydt de mange facetter i rollen som Harker, som har gjort ham sjov at spille.

- Jeg tror, publikum vil få noget forskelligt ud af stykket, og det er noget, de må sætte deres egne ord på, siger han.

Annonce

Dygtig dramalærer tændte ham

Mikkel Aarestrup, der er født og opvokset i Vejle, kunne som barn selv finde på, som regel i sit eget selskab, og han elskede at læse tegneserier i haven.

Allerede som syv-otte-årig begyndte han at lægge stemme til tegnefilm, men når man spørger ham, hvor han fandt interessen for teater, fremhæver han særligt sin dramalærer på HF i Vejle, Jytte Po Smedegaard.

Jytte havde det, jeg vil kalde en givende aura, der bare kunne booste ens selvværd. Hun formåede at løfte alle, der ville noget med drama, og var bare en person, der ville én det godt.

Mikkel Aarestrup om sin dramalærer fra HF-tiden i Vejle

- Jytte havde det, jeg vil kalde en givende aura, der bare kunne booste ens selvværd. Hun formåede at løfte alle, der ville noget med drama, og var bare en person, der ville én det godt, forklarer han.

De seneste seks år har Mikkel været meget aktiv på amatørscenerne i Trekantområdet og Horsens, og i 2019 fik han øje på Teater Malstrøm, der søgte skuespillere til deres opsætning af Dracula.

Annonce

Corona udskød forestillingen

Mikkel Aarestrup havde prøvet kræfter med semiprofessionelt teater før, da han medvirkede i "My Fair Lady" i Vejle Musikteater i 2018, og han ville gerne prøve det igen. Så han kom til audition på Dracula i marts 2020 og siger, at han blev "fanget i Malstrømmen".

Nedlukningen lige efter audition betød, at Dracula måtte udskydes, og skuespillerne mødtes i stedet til nogle workshops, hvor de kunne udvikle deres karakterer, indtil det egentlige prøveforløb kunne starte.

I den periode spillede Mikkel Aarestrup bl.a. med i Teater Malstrøms familieforestilling "Sonja fra Saxogade", hvor han spillede Sonjas voksne ven Hr. Kragemose.

Nu er Mikkel Aarestrup og de 14 andre skuespillere, der medvirker i Dracula, klar til at tage imod publikum i Det Bruunske Pakhus, hvor forestillingen spiller fra 16. september til 24. oktober.

Både grin og gys

  • Gyserkomedien ”Dracula - Blod er livet” spiller fra 16. september til 24. oktober i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.
  • Forestillingen spiller torsdag til søndag klokken 19.30.
  • Billetter kan købes på billetten.dk
  • Mikkel Aarestrup er desuden aktuel med satirealbummet "Komisk Stråling", der indeholder 60 numre med en række komiske karakterer spillet af ham, heriblandt politikeren Torben L. Øgner, influenceren Svend Jern og hans tøjhund, Sisse med stemt S, og nyhedsværten Poul Tralls.
  • "Komisk stråling" kan findes på YouTube/Soundcloud.
Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Navne For abonnenter

60 år: Skuespilsucces blev afløst af totalt kaos

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce