Annonce
Billund

Milepæl: Billund runder 7.000 indbyggere

Kommunens byer vokser, men Billund vokser mest. Arkivfoto.
Siden kommunesammenlægningen i 2007 er indbyggertallet i Billund steget støt, og for første gang i byens historie har man nået 7.000 indbyggere.

Billund Kommune: Billund, eller Grene sogn, som området i statistiksprog kaldes, har nået en milepæl.

Indbyggertallet har netop rundet et skarpt hjørne, og er nu på over 7.000 indbyggere (7.017), hvilket, ikke overraskende, glæder Billund Kommunes borgmester, Ib Kristensen (V).

- Alt det, der sker i Billund, får folk til at flytte til byen, og det er jo sådan set det, vi har ønsket. Hvis jeg nu var Billund-borger, ville jeg hejse flaget og være rigtig glad, siger Ib Kristensen, og peger på den generelle udvikling i Billund som en af årsagerne til den øgede tilflytning.

- Først og fremmest tror jeg, tilflytningen skyldes de gode jobtilbud, for det går jo godt for alle virksomhederne i Billund. Og det er jo klart, at hvis du kan få dit ønskejob, er det måske også nemmere at få folk til at flytte til. Så er der selvfølgelig også fritidsaktiviteter, skoler, pasningsordninger, for det er det hele, der spiller ind, siger Ib Kristensen.

I 2007, samme år som kommunesammenlægningen, havde Billund 6.464 indbyggere.

Annonce

Indbyggertal i sogne

Indbyggertal i sogne pr. 1. juli 2019:

Sdr. Omme: 2372

Filskov: 1035

Grindsted: 10470

Grene: 7017

Vorbasse: 1810

Hejnsvig: 1666

Stenderup: 1037

Urup: 225

Nollund: 341

Vesterhede: 389

Skjoldbjerg: 294

Grindsted står stille

Den helt samme udvikling kan ikke spores i kommunens største by, Grindsted. Ved indgangen til 3. kvartal i år var der 10.470 indbyggere i Grindsted Sogn. En stigning på 78 indbyggere siden 1. januar 2018. Til sammenligning er indbyggertallet i Billund i samme periode steget med 176 indbyggere.

- Det viser jo netop, at de to byer er meget forskellige. Grindsted har en anden form for udfordringer. Det har noget med handelslivet at gøre, og den udvikling der sker i Grindsted, siger Ib Kristensen og uddyber, at der skam gøres noget for at tiltrække flere mennesker til både Grindsted som Billund:

- Det er også derfor, vi har lavet Midtbyforum for at se på, hvad man kan gøre for at hjælpe handelslivet i de to byer. Der er tiltag i gang, som gerne skal give handelslivet i Grindsted et løft opad, så byen kan blive mere attraktiv.

Ifølge Danmarks Statistiks måling 1. januar 2019 bor der 26.629 indbyggere i hele Billund Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Børkop

Folketingspolitikere på besøg i Toftum: - Der skal findes en ordentlig løsning

112

Ung spritbilist blev afsløret i McDrive

Vejle

Sidder du også i haven i stedet for på festivalpladsen? Lyt til noget nyt - hvis du tør

Jelling

2000 burgere fra Brugsen til Hjemlig Musikfestival: Det er helt vildt

Annonce