Annonce
Vejle

Milepæl fejres med balloner og konfetti: På fredag er alle beboere på Vejle plejehjem blevet vaccineret

De første vacciner blev givet på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Det allerførste stik gik til ergoterapeut Louise Madsen onsdag morgen 30. december klokken 08.54. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Inden weekenden er op imod 900 beboere og flere hundrede medarbejdere på Vejle Kommunes 21 plejehjem vaccineret første gang mod coronavirus.

Vejle: Fredag bliver en stor dag i Vejle.

Her vil alle beboere på kommunens plejehjem, der vel at mærke har sagt ja til stikket, være blevet vaccineret første gang mod coronavirus.

Det er hurtigere, end kommunen først forventede. Men heldigvis fik regionen pludselig flere vacciner hjem. Det betød, at alle beboere på 11 plejecentre i Vejle Kommune allerede var vaccineret i søndags.

Annonce

Mandag og i dag, tirsdag, holder lægerne nogle fridage, men de griber atter fat om sprøjterne på onsdag. Herefter går det hurtigt, og på fredag er yderligere omkring 335 beboerne vaccineret.

Dermed er op imod 900 beboere på de 21 plejehjem i kommunen vaccineret. 17 er kommunale plejehjem og fire private.

- De vaccinerer beboere og medarbejdere på to plejecentre onsdag, seks torsdag og to fredag. Det sidste plejecenter i rækken bliver Hovergården (på Uhrhøj, red.). Det er lidt af en milepæl, siger Gudny Vang, der er chefkonsulent i Vejle Kommunes velfærdsforvaltning.

Vaccine til personalet

Gudny Vang har de seneste uger stået for en del af praktikken med at få fordelt vaccinerne ud på kommunens plejecentre.

Dermed har hun haft et tæt samarbejde med Region Syddanmark, herunder Sygehus Lillebælt, og de læger, som har givet og i den kommende tid skal give beboere og medarbejdere det første ud af to skud med vaccinen fra Pfizer-BioNTech.


Der har været balloner og konfetti. Det har været en enorm glædelig begivenhed, som alle har ventet længe på.

Gudny Vang, chefkonsulent


- Jeg gentager gerne, hvad jeg har sagt tidligere: Vi har haft et utroligt godt samarbejde. Så det hele er kørt smurt, fortæller Gudny Vang.

De medarbejdere, der er på arbejde, når beboerne skal vaccineres, får også vaccinen tilbudt. Der er ifølge kommunen tale om flere hundrede. Det øvrige personale må vente på, at det bliver deres tur, og de får besked i deres e-boks. De er imidlertid nogle af de første på listen. Den kan man se på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Annonce

Balloner og konfetti

De første vacciner blev givet på Plejecenter Kastaniehaven i Give. Det allerførste stik gik til ergoterapeut Louise Madsen onsdag morgen 30. december klokken 08.54, og sprøjten blev ført af læge Jonas Kromann-Larsen fra Lægehuset i Give.

Den første beboer, der stod for skud, var Inge Hansen.

Langt de fleste stik er blevet givet under festlige rammer. Chefkonsulenten har både hørt om et plejehjem, der har hyret en pianist til at akkompagnere vaccinearbejdet, og læger, som ankom i udklædning.

- Der har været balloner og konfetti. Det har været en enorm glædelig begivenhed, som alle har ventet længe på, forklarer Gudny Vang.

Langt over 90 procent af beboerne har ifølge Vejle Kommune takket ja til vaccinen. Det præcise antal ligger endnu ikke klart.

De 10 plejehjem, der bliver vaccineret onsdag, torsdag og fredag i denne uge, er: Sofiegården, Meta Meriahjemmet, Ågården, Gulkrog, Kløverhaven, Betty Sørensen Parken, Sandbjerg, Stensvang, Lindegården og Hovergården.

Region Syddanmark skriver i en pressemeddelelse mandag aften, at ikke bare alle plejehjem i Vejle er vaccineret fredag. Det er også alle regionens 234 plejehjem. Alle vaccinerede skal have anden og sidste dosis vaccine inden for de kommende uger.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Hedensted

Afsked med en svækket kæmpe ved kirke: - Vi tør ikke lade det stå mere

Annonce