Annonce
Vejle

Miljøprofil giver bonus: Vejle er vært for 385 kommunalpolitikere

Programmet for en konference i Vejle, arrangeret af Kommunernes Landsforening om kultur og fritids, indeholder naturligvis mulighed for en udflugt til Fjordenhus.
Vejle Kommune er onsdag og torsdag vært for en kultur- og fritidskonference under Kommunernes Landsforening. 385 personer fra 65 kommuner drøfter, hvordan kultur og fritid kan spille sammen med miljøforanstaltninger.
Annonce

Vejle: 65 kommuner har sendt i alt 385 repræsentanter til Vejle for onsdag og torsdag til Kommunernes Landsforenings kultur- og fritidskonference for at drøfte, hvordan kultur og fritidsområdet kan spille ind i den aktuelle miljødagsorden.

- Vejle Kommune er valgt som konferencested, fordi vi er frontrunnere, når det gælder resilience, siger kommunikationskonsulent i Vejle Kommunes afdeling for Projekter og Events Helle Sønderskov Petersen.

Udgangspunktet er FN's 17 verdensmål. Mødet skal sætte fokus på, hvordan kultur- og fritidsområdet kan bidrage til at øge udviklingen frem mod at opfylde målene i 2030.

Ud over klimaændringer handler verdensmålene om fremme af ligestilling, transparens og trivsel for den enkelte borger og robuste lokalsamfund gennem lokal involvering. Her ses kultur- og fritidsområdets værdier og egenskaber som central drivkraft og bidragyder.

Annonce

Nordeuropas cyklemekka?

Ud over indlæg og kommentarer fra 27 bidragydere består konferencen også af udflugter til forskellige steder på Vejleegnen.

Et af punkterne kalder Vejle Kommune for "Vejle i førertrøjen - Vejle Kommune som et af Nordeuropas bedste områder for cykling" - især for fritidscyklisterne, dem på racer, turcykel eller mountainbike, men også for hverdagscyklisterne, der bruger cyklen til transport i dagligdagen.

Turen for dette emne går til Sønderskoven. Desuden var nogle af gæsterne i Kongernes Jelling (digital turisme), på Vejle Havn (havneliv og byggeri), i Finlandsparken (resiliens) eller i DGI Huset (parasportens hovedstad).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce