Annonce
Egtved

Million-investering: Brugsen får en gevaldig opgradering

Jeanette Sørensen (tv.) og Pernille Nielsen knokler i øjeblikket med at flytte stort set samtlige varer rundt i butikken i takt med, at de nye hylder stilles op. Foto: Mette Mørk

Brugsforeningen investerer 1,5 millioner kroner i en ny indretning, nyt interiør og nye kølebokse. Brugsuddeler glæder sig til at vise resultatet frem for kunderne til marts.

Vandel: Det roder lidt i øjeblikket, og mange ting står ikke der, hvor de plejer at stå, i Dagli'Brugsen i Vandel. Her bliver der rykket rundt og installeret nyt inventar, så butikken kommer til at fremstå let og moderne.

- Selve grundidéen er, at butikken skal komme til at virke mere luftig og overskuelig. Vi begyndte så småt for tre år siden i frugt- og grøntafdelingen, men af forskellige årsager har det stået lidt stille siden. Nu gælder det så resten af butikken, siger brugsuddeler Jørn Bøndergaard.

Samtidig med nye hylder følger også en anderledes placering af forskellige varegrupper i butikken.

- Vinafdelingen har siden, butikken blev bygget her i 2003, været placeret i den fjerneste ende af butikken. Den har vi nu rykket helt frem ved siden af frugt- og grønt og den store køler med kød, så vi nu har samlet kød, grønt og vin. Så når kunden har fundet et stykke kød, kan han eller hun let finde de grøntsager og den vin, der passer godt til det måltid, forklarer han.

Jørn Bøndergaard er spændt på at se, om den nye placering vil få en indvirkning på salget af vin.

- Jeg har besøgt en kollega i en anden Dagli'Brugs, hvor de også har indrettet det sådan. Der har man løftet salget af vin med 40 procent. Det kunne være fint, hvis der kunne ske noget af det samme her, siger han.

Når vi er færdige med butikken, begynder vi at bygge en ny vaskehal, så det bliver en travl, men spændende start på det nye år.

Jørn Bøndergaard, brugsuddeler
Brugsuddeler Jørn Bøndergaard er glæder sig over, at vinafdelingen nu er flyttet hen ved siden af frugt- og grøntafdelingen og dermed har fået en mere fremtrædende plads i butikken. Samtidig bliver vinen nu præsenteret rigtig flot i nye reoler med god belysning. Foto: Mette Mørk

Nye kølere

Den største investering i denne omgang bliver nogle nye store frysekølere, som skal erstatte de fire gamle.

- De fire er nogle, vi havde med, da butikken flyttede ind her. Sidste år brugte vi rigtig mange penge på montører, da de gik i stykker flere gange. Det var rigtig dyrt. Det bliver godt at få dem skiftet ud, siger uddeleren.

De nye kølere er desuden meget energibesparende, så det skulle gerne blive at se på butikkens samlede elforbrug.

Den nuværende mælkekøler bliver i butikken, men den får også en kærlig hånd med blandt andet nye hylder og nyt lys, så den også får en nyt og mere moderne udtryk.

Den absolut største investering er nye kølebokse, der skal afløse de gamle, som sidste år kostede mange penge i reparationer. De nye kølere er samtidig væsentlig mere energibesparende. Foto: Mette Mørk

Brugsen skal kunne ses langt væk

Også udvendigt kommer der til at ske lidt. Her skal der sættes nye facadeskilte og ny belysning op.

- Den nye belysning kommer til at lyse op på de nye facadeskilte, så man kan se brugsen på lang afstand, når man kommer kørende, forklarer Jørn Bøndergaard.

Med alt det nye, der kommer til at ske over den næste måneds tid, er det vigtigt også at huske brugsens historie. I vindfanget over indgangen til butikken kommer til at hænge et skilt med teksten "Vandel Brugsforening anno 1890".

- Vi vil gerne markere, at det er en butik med historie, siger han.

Der bliver snart opsat nye kølebokse i stedet for de gamle, som trænger til en udskiftning. De nye bokse kommer til at stå på den anden led for at skabe mere luft og plads i butikken. Foto: Mette Mørk

Kunderne er positive

Men at lave så meget om betyder en del rod godt en måneds tid endnu.

- Det er lidt et puslespil at flytte rundt lige nu, da vi hele tiden skal flytte nogle varer, inden vi kan flytte en reol og så sætte varer på de nye reoler. Men vi tager det i små etaper, så vi kan holde butikken åbent hele tiden. Det betyder så, at det godt kan være lidt besværligt for kunderne at finde de forskellige varer i den periode, siger Jørn Bøndergaard.

Han glæder sig over, at der generelt er stor forståelse blandt kunderne.

- Tilbagemeldingerne på det, der indtil videre er gjort, er meget positive. De synes, det ser godt ud, og de glæder sig også til at se det færdige resultat, lyder det fra uddeleren, der tilføjer, at der holdes åbningsfest for den nyindrettede butik 2. marts.

Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Jeanette og Kenneth fra Jerlev overtog Humlum Kro i februar: - Det ser meget håbløst ud lige nu

Annonce