Annonce
Vejle

Million-svar må vente: Coronakrisen forsinker ny dagligvarebutik

En Spar kræver en bygning på omkring 800 kvadratmeter, hvilket koster anslået mellem otte og ni millioner inklusiv grunden. Grejs-borgerne skal selv stille med cirka en tredjedel af de penge, mens resten skal lånefinansieres. Illustration: Dagrofa/Arbejdsgruppen i Grejs
Det bliver tidligst til foråret, at Grejs-borgerne skal tage stilling til, om de vil skyde tre millioner kroner ind i en kommende Spar-butik.
Annonce

Grejs: Stod det til dagligvarekoncernen Dagrofa og den nedsatte arbejdsgruppe af lokale borgere var skæbnen for en Spar-butik i Grejs for længst afgjort.

Men arbejdsgruppen er ikke kommet mange skridt videre, siden de meldte sig til arbejdet i kølvandet på et velbesøgt borgermøde i Grejs Kulturcenter i maj sidste år.

Årsagen skal findes i den allestedsnærværende coronapandemi, som har sat en gevaldig stopklods i butiksprojektet i landsbyen, der i flere år har stået uden dagligvarebutik.

Arbejdsgruppen havde planlagt et borgermøde i april i år, men nedlukningen tvang arrangørerne til at aflyse, og formanden for arbejdsgruppen, Peter Faber, fortæller, at borgermødet er udskudt til april næste år.

Annonce

To ting talte imod

- På grund af coronaen har vi ikke kunnet se nogen årsag til at arbejde specielt meget videre med projektet, før vi kom ind i efteråret. Men allerede i juni blev vi enige om at skubbe borgermødet til april, fortæller Peter Faber.

Gruppen havde talt om at holde mødet i dette efterår, men to ting talte imod et stort møde i disse måneder.


Det er ikke lige nu, at tiden er moden til at spørge om tilkendegivelser, men det vil vi gøre næste år.

Peter Faber, formand for arbejdsgruppen for en Spar i Grejs


- Spørgsmålet er, om vi overhovedet kan samle mange mennesker med de aktuelle coronarestriktioner. Og jeg tror heller ikke, at folk er klar til at investere i butikken med den usikkerhed, der er i samfundet lige nu. Jeg tror ikke, det står højest på agendaen, hvis man er nervøs for, om ens arbejdsplads er i fare på grund af coronakrisen. Derfor er vi nødt til at vente til foråret, siger formanden.

Annonce

Stadig stor tro på projektet

Gruppen har netop været samlet, og der er bred enighed om, at projektet fortsat lever.

- Vi har absolut stor tiltro til, at projektet skal lykkes. Det er ærgerligt, at det er ramt af coronaen, men det betyder ikke, at det er lagt i graven, siger Peter Faber.

Målet er at indsamle tre millioner kroner til byggeriet af en dagligvarebutik, som skal lejes ud til Dagrofa eller en selvstændig Spar-købmand.

Det skal ske i foråret, hvor folk får mulighed for at tilkendegive, om og givet fald hvor meget, de vil støtte projektet med økonomisk.

Gruppen håber, at mange vil reservere nogle af de indefrosne feriepenge, de får udbetalt nu, til butiksinvesteringen.

- Vi har allerede fået tilkendegivelser om tilsagn fra enkelte virksomheder i byen, siger formanden.

Annonce

Kan få et andet tilbud

Arbejdsgruppen vil i løbet af den næste måned sætte skilte op ved rundkørslen i Grejs for at markere, hvor de arbejder på at placere en muligt kommende Spar-butik.

- Placeringen ved rundkørslen er vores udgangspunkt, for det er den mest synlige placering. Men grundejeren (Lars Poulsen, red.) vil gerne afsætte grunden hurtigst muligt, og vi kan ikke gøre noget ved det, hvis han får et andet tilbud. Derfor kigger vi også på andre muligheder, siger Peter Faber.

Annonce

Bliver på egne præmisser

Skiltene på arealet skal være med til at gøre folk opmærksomme på, at butiksprojektet fortsat lever.

- Vi vil gerne, at der bliver talt om projektet rundt i byen, så folk sætter sig ind i det, så de er klar til at tage stilling til foråret, fortæller Peter Faber.

Da Dagrofa orienterede om planerne og mulighederne for en Spar-butik, lagde koncernens projektchef ikke skjul på, at man lokalt gerne skulle hurtigt i gang med at afsøge mulighederne for at rejse den nødvendige kapital. Men arbejdsgruppen har ikke travlt.

- Dagrofa ville gerne i gang hurtigt, men det bliver på vores præmisser, og det gavner ikke noget at haste tingene igennem, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Billund

Stemmerne er talt op: Stephanie er valgt

Annonce