Annonce
Vejle

Millioner skal forsøde den tredje alder i Vejle

En af idéerne er for eksempel at udnævne lokale ildsjæle til såkaldte seniorambassadører. De kan blandt andet fungere som rollemodeller og hjælpe de nypensionerede med at blive en del af nye fællesskaber. Arkivfoto: Morten Pape
De 3,5 millioner kroner kommer fra Nordea-fonden. Det er endnu uvist, hvordan pengene præcist skal bruges.
Annonce

Vejle: Når man går på arbejde hver dag, kan en pensionisttilværelse sommetider virke forjættende.

Men faktisk kan overgangen fra et travlt arbejdsliv til et mere stille liv være hårdt. Det kan medføre ensomhed og på anden vis gå udover ens mentale helbred.

Det vil man i Vejle Kommune forsøge at gøre noget ved.

Derfor har man søgt om en pose penge ved Nordea-fonden og fået den.

Henover de næste tre år får kommunen i alt 3,5 millioner kroner til formålet.

Der er ingen, der har godt af at komme hjem og kukkelure. Man skal ud og opleve noget for at give livet indhold.

Peder Hummelmose (V), formand for byrådets sundheds- og forebyggelsesudvalg

Annonce

Kan være ensomt

Det fortæller formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune Peder Hummelmose (V), der er glad for at kunne styrke indsatsen.

- Man kan faktisk komme i noget af en krise, når man stopper med at arbejde. Mange har deres venner på jobbet og mister derved en stor del af deres bekendtskabskreds. Det kan være meget ensomt, siger Peder Hummelmose.

Projektet er sat i søen i samarbejde med Aarhus og Vordingborg kommuner og Center for sund aldring på Københavns Universitet.

Det er endnu ikke helt klart, hvad projektet konkret skal bestå i.

Annonce

Ambassadører som rollemodeller

Men en af idéerne er for eksempel at udnævne lokale ildsjæle til såkaldte seniorambassadører. De kan blandt andet fungere som rollemodeller og hjælpe de nypensionerede med at blive en del af nye fællesskaber. De kan for eksempel findes inden for idræt- eller kulturområdet.

Fokus vil særligt være på dem med korte uddannelser eller ufaglærte, fordi man har erfaring for, at de har særligt svært ved overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelse.

- Der er ingen, der har godt af at komme hjem og kukkelure. Man skal ud og opleve noget for at give livet indhold. Det er der nok nogen, der kan nikke genkendende til, efter at coronavirussen lukkede Danmark ned, mener udvalgsformand Peder Hummelmose.

Når kommunerne får hjælp fra fonde, skal de typisk selv stille med noget af beløbet. Men her skal Vejle ikke bidrage med medfinansering.

- Ja, det er jo næsten det bedste ved det hele, tilføjer Peder Hummelmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce