Annonce
Hedensted

Millionløft: Kro skal være gastronomisk højborg

Elkær Mathiassen købte kroen i efteråret 2015, og siden har han sat den i stand for mange millioner kroner. Han er gået all in, som han selv siger.
Annonce
Bredal - Elkær Mathiassen er ikke bange for ukendt land.

Troen på, at det hele nok skal gå, er velvoksen. Det påpeger han flere gange under interviewet om sit seneste projekt: Bredal Kro.

Erhvervsmanden har med egne ord prøvet alt, men aldrig drevet en restaurant - eller et hotel for den sags skyld. Altså før nu.

- Så det blev jeg da nødt til også at prøve - og nu vil jeg være mester i det.

- Jeg vil skabe det bedste og mest ypperlige spisested i Vejle og omegn, siger han uden at rødme eller blinke om kroen, der i ugens løb åbnede for gæster i helt nye klæder.

Efter at have været lukket siden efteråret.
Den 170 år gamle Bredal Kro er blevet sat i stand fra kælder til kvist.
Annonce

Fra kælder til kvist

Her gjorde Elkær Mathiassen et godt greb i lommerne og satte den før lidt trætte bygning på hovedvejen mellem Vejle og Horsens i stand fra kælder til kvist og har endda bygget til for at få kvadratmeter nok til restaurant, hotel og festlokaler.

Nu officielt under navnet Hotel Bredal Kro.

Den karakteristiske lyserøde facadefarve er blevet hvid, og inde er det da også en duft af nymalet, der som det første kildrer næseboerne.

Her er entréen og receptionen, og til højre ligger projektets hjerte, restauranten, hvor det nu er øjnene, der mættes af sanseindtryk.

Til venstre er der åbent kig ind til det gigantiske køkken, hvor et utal af ovne, røremaskiner og kæmpe potter og pander boltrer sig med bøtter med særegne ingredienser. Små indtørrede bær og svampe og krydderier med navne, som får tungen til at slå knuder.

Allerede her tænker man: Aha, så er der nok ikke længere hakkebøf og gammeldags æblekage på menuen?

Det kommer vi til.
Bredal Kro skal være det bedste spisested i Vejle og omegn. Det er den nye ejers målsætning.
Annonce

Oplevelser for gæsten

Væggene er prydet af farverig kunst, der vil blive skiftet ud hver tredje måned, og rundt om på bordene står blomster og lys og spreder hygge sammen med pejsen for enden af lokalet.

Og i midten står en eg såmænd solidt plantet i gulvet og titter op i loftet. Med bark og det hele.

Det er Elkærs værk.
11 fuldtids ansatte plus det løse skal drive kroen på hovedvejen mellem Vejle og Horsens.
Annonce

Læs meget mere om kroens forvandling ved at logge ind som abonnent.

Foto: Michael Svenningsen
I køkkenet regerer Jan Sejer Christensen (til højre) og sørger for lige dele gourmetmad og velkendte klassikere - han har før været på Munkebjerg Hotel og Aagaard Kro.
Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce