Annonce
AC Horsens

Min passion at være træner: Naturligt at tale kontrakt efter denne sæson

AC Horsens' manager Bo Henriksen kan sagtens se sig i en fremtidig rolle enten som træner eller sportschef. Han behøver ikke at dobbeltjobbe som manager, som han i øjeblikket gør i AC Horsens. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager Bo Henriksen er både cheftræner og sportschef, og han kan se karrieremuligheder i begge retninger.
Annonce

Horsens: AC Horsens har siden sommeren 2014 haft Bo Henriksen som træner og i de seneste sæsoner også som manager. Han har stadig to år tilbage af sin nuværende kontrakt. Som han selv konstaterer, er det tæt på en evighed i Superligaen. Da John Lammers i sidste uge blev fyret var ni ud af 14 superligatrænere skiftet ud i siden november sidste år, så lunten er kort. AC Horsens har tradition for lange træneransættelser med Kent Nielsen og Johnny Mølby og nu Bo Henriksen, der alle sad længe på deres post i AC Horsens.

Bo Henriksens rolle er blevet ændret en smule op til denne sæson for at give mere tid til træning og rollen som sportschef. En af de mulige løsninger var at gøre Brian Priske til cheftræner, men det endte som bekendt med, at Mikkel Jespersen og Thomas Kortegaard i stedet er blevet tilknyttet trænerteamet i denne sæson.

Til sommer vil Bo Henriksen have et år tilbage af sin nuværende kontrakt, og på det tidspunkt står det også klart, om AC Horsens er i stand til at sætte rekord ved at blive i Superligaen i fem sæsoner i træk.

- Til sommer vil være et naturligt tidspunkt at tale om fremtiden med AC Horsens, men som sagt er der meget lang tid til. Nu handler det kun om at forsøge at slå den rekord, siger Bo Henriksen.

Annonce

Helheden i fokus

Oven på snakken om Brian Priske som cheftræner, slår Bo Henriksen fast, at intet er givet i forhold til rollefordelingen i AC Horsens eller for den sags skyld i en anden klub, hvis Bo Henriksen på et tidspunkt skifter til en anden klub.

- Jeg tænker kun på, hvad der er bedst for helheden. Sådan var det i Brønshøj, og sådan har det også været i AC Horsens. Man ved aldrig, hvad livet bringer, siger Bo Henriksen.

- Min passion er at være træner. Jeg havde ikke ambitioner om at være sportschef i AC Horsens, men vi havde ikke råd til at have en, da jeg kom til klubben. Siden har vi så fået lavet en række gode handler, og det kan ikke være en ulempe, at jeg også har fået nogle kompetencer på det område, siger Bo Henriksen.

Han er klar til at vælge, da det stort set kun er i FCK og i AC Horsens, at rollen som manager eksisterer.

- Det er rigtigt, at jeg nu bestemmer meget, men jeg skal kun bestemme, hvis jeg er den klogeste, så på sigt kan jeg sagtens se mig enten som cheftræner eller sportschef. Igen handler det om at gøre det, der er bedste for helheden, som da vi talte med Brian Priske som træner, og så var jeg parat til at gå ned i løn for at have rollen som sportschef, siger Bo Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce