Annonce
Navne

Mindeord: Bent Nielsen satte kulør på tilværelsen - nu bliver han savnet på Karensminde

Bent Nielsen var den, der på Karensminde viste, hvordan man lavede smør i gamle dage. Arkivfoto: Andreas Bjerre

Grindsted: Det blev pludselig meget stille på Karensminde tirsdag formiddag, da Grethe ringede og fortalte, at Bent ikke klarede operationen, efter han pludselig blev syg mandag, blot to dage efter deres guldbryllup. Flagene kom på halv, og snakkene blev stille, og minderne blev udvekslet. Og sjovt nok blev der grinet rigtig meget, Bent var nemlig den person der satte kulør på tilværelsen, og utallige billeder har han lavet, hvor der var byttet om på hoveder, arme og ben og så lige et par vittigheder, det var Bent, og det er noget af det, vi kommer til at savne.

Men det var ikke kun sjov det hele. Bent var også en rigtig dygtig formidler. Utallige gange har han gået rundt på gården og fortalt skolebørn om dyrene og landbruget, og helt sikkert har de også lige fået lidt mejerihistorie og lidt om Arla, og børnene lyttede opmærksomt til hans fortælling.

Ligeledes var han i mange år den bærende del af mejeridagen på Karensminde, hvor der blev lavet ost og kærnet smør. Det var altid spændende, om han kunne lokke gæsterne til at kærne smøret i de gamle kærner, det var nemlig hårdt arbejde. Så kunne han enten tage billeder eller snakke, han var ferm til begge dele. Det er også ham, der har lavet Karensmindes egen hjemmeside i samarbejde med Jan, og den hjemmeside er fyldt med dejlige billeder af årets gang på Karensminde, han kunne holde øje med en ko eller en so i flere dage for at få det helt perfekte billede af de nyfødte.

Annonce

Det var også Bent, der fik alle udstillerne til vores historiske stævne organiseret med mailadresser, så vi kunne sende indbydelser den vej og så spare penge i porto. Senere var det også ham og Grethe, der lavede skilte til alle de udstillede dyr og køretøjer, et kæmpe arbejde hvor der blev printet og lamineret hen ved 500 skilte til megen glæde for udstillerne, og de skilte blev næsten et samlerobjekt. Til dyrskuet og andre større aktivitetsdage var det også ham der sammen med et par stykker mere sørgede for at parkeringspladsen var klar og i orden.

Han var også en del af røgterholdet. Det må han have gjort godt, for når Bent og Grethe kom på deres daglige tur på gården, kunne dyrene genkende hans stemme og begyndte at brøle eller vrinske i genkendelsens glæde, men de fik vist heller ikke så sjældent en ekstra godbid.

Ved Bents død har vi mistet en stor kapacitet på Karensminde. Han vil blive savnet iblandt os, men det er ikke noget, i forhold til hvad Grethe og børnene har mistet, deres mand, far, svigerfar og morfar. Æret være Bents minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Navne

Loge i Vejle har fejret tre jubilarer

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce