Annonce
Navne

Mindeord: Dagny var som person omsorgsfuld, ordentlig og uegennyttig - også mange børn, unge og ældre i Erritsø-området har mærket hendes varme og hjælpsomhed

"Dagny var en kærlig og omsorgsfuld mor, der også havde holdninger til, hvad der var godt for børns sundhed og opvækst. Længe før "den bevidste forbruger" var opfundet, gik Dagny op i, hvad der var sund kost, hvilket fodtøj, der var bedst for fødderne, og hvilke materialer som kroppen havde det godt i", lyder det i mindeordene om Dagny Ruth Andersen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Jørgen Skytte Andersen, Odense, har på familiens vegne indsendt mindeord.

Dagny Ruth Andersen, Snoghøj, Fredericia, døde 29. december efter kort tids sygdom. Hun blev 89 år.

Dagny blev født i Jelling som den ældste af to søstre. Hun voksede op i trygge og kærlige omgivelser i et husmandshjem, hvor faderen var aktiv i andelsbevægelsen, bl.a. som medlem af bestyrelsen på Jelling Mejeri.

Annonce

Det var i Jelling, hun mødte den unge seminarist Holger Skytte Andersen, og da han havde færdiggjort sin uddannelse som lærer, flyttede det unge par til Korsør, hvor Holger fik ansættelse.

I de kommende år kom to børn til.

Arbejdsfordelingen i hjemmet var klar og tidstypisk. Holger tjente pengene gennem flere undervisningsjobs, mens det primært var Dagny, der tog sig af husholdning og børnene.

Dagny var en kærlig og omsorgsfuld mor, der også havde holdninger til, hvad der var godt for børns sundhed og opvækst.

Længe før "den bevidste forbruger" var opfundet, gik Dagny op i, hvad der var sund kost, hvilket fodtøj, der var bedst for fødderne, og hvilke materialer som kroppen havde det godt i.

Eksempelvis forholdt hun sig kritisk og fremsynet til de mange tilsætningsstoffer og underlødige produkter, som dukkede op med industrisamfundet.

I 1965 flyttede familien til Erritsø, hvor Holger fik job på Erritsø Centralskole.

Som så mange andre kvinder i hendes generation fik Dagny ikke en formel uddannelse. Det forhindrede hende dog ikke i at kaste sig ud i nye arbejdsopgaver, da først børnene var "kommet godt i vej".

Hun var med til at starte en privat legestue, og mange små poder i Erritsø-området har gennem årene nydt godt af Dagnys store omsorg for og dedikation til børn og deres udvikling.

Senere arbejdede hun med unge mennesker på ungdomsskolen i Taulov som bestyrer af stedets kiosk. Det blev også til en årrække som billetadministrator i Fredericia Teaterforening, hvor hun som bruger af et af de tidligste elektroniske reservationssystemer fik brug for sin udprægede ordenssans, og hvor hendes ikke alt for store tålmodighed af og til for alvor blev sat på prøve.

Derudover arbejdede Dagny mange år som eksamensvagt på Fredericia-Middelfart Handelsskole, hvor mange nervøse eksamensgængere har fået et trøstende og beroligende ord med på vejen.

Hun var også i en lang periode medlem af bestyrelsen i Erritsø Brugsforening - opvæksten i det engagerede husmandshjem i Jelling fornægtede sig ikke.

Dagny var som person omsorgsfuld, ordentlig og uegennyttig. Hendes egne behov kom altid i anden række. Det har mange gennem hendes lange liv nydt godt af. Først og fremmest naturligvis den nære familie, herunder to højt elskede børnebørn. Men også mange børn, unge og ældre i Erritsø-området har mærket hendes varme og hjælpsomhed i små såvel som store forhold.

Dagny efterlader sig to børn, svigerbørn og to børnebørn.

Æret være hendes minde.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce