Annonce
Navne

Mindeord: Farvel til en aktiv og skattet logebroder

Henning Donald Holst. Privatfoto

Mindeord: På vegne af venner og brødre i Frimurerlogen De To Søjler i Vejle har Ole Bressendorf indsendt mindeord om fhv. værkfører i Vejle og medlem af Det Danske Frimurerlaug gennem 45 år Henning Donald Holst, der blev 83 år:

Br. Henning blev født i Lindved og voksede op i skyggen af anden Verdenskrig, hvor familien gennem Br. Hennings barndom flyttede flere gange i om omkring Lindved og Uldum, og i en kort periode boede de også i Sdr. Omme.

Med en flittig og arbejdsom indstilling i bagagen og tillige med hænderne skruet rigtigt på, tog Br. Henning dagligt turen på cykel ind til Vejle, hvor han fik job som arbejdsdreng hos daværende Hans Jessens Maskinbyggeri på Borgvold 14.

Annonce

Da Br. Henning ikke kun udviste gåpåmod, men også en ydmyghed over for arbejdet, blev han efter en periode som arbejdsdreng tilbudt en læreplads som kleinsmed.

I årtiet efter krigen udviklede Br. Henning sig - med et svendebrev i hånden - til en særdeles dygtig kleinsmed og senere rejsemontør, der udviste en sjælden grad af teknisk flair og forståelse for faget.

Da rammerne på Borgvold blev for trange, og firmaet flyttede ind i nye lokaler på Niels Finsensvej 4 på Nørremarken, kunne det ikke komme på tale andet, end at Br. Henning flyttede med, og i mange år fremover varetog han på yderst kompetent og dygtig vis jobbet som værkfører for maskinværkstedet.

Også gennem de lidt turbulente år med både opkøb, fusion og flere gange ejerskifte forblev Br. Henning, som den dygtige, stabile og yderst loyale medarbejder han var, på posten som værkfører.

På et tidspunkt ønskede Br. Henning dog at prøve noget andet, og gennem en årrække var han ansat som værkfører og teknisk ansvarlig hos flere virksomheder i Vejle og Fredericia.

Da Br. Henning blev ramt af problemer med helbredet, blev han også tvunget til at drosle ned, og senere måtte han ad flere omgange igennem store operationer, der desværre lagde en fysisk begrænsning på hans muligheder for at gøre alle de ting, han gerne ville.

Listen over Br. Hennings mange og store både private og arbejdsrelaterede projekter er lang, men især hans imponerende byggerier med hus og efterfølgende udgravning af kælder under huset på Solbakken på Urhøj i Vejle og hans sommerhus på Mørkholt, der med feinschmecker-detaljer og udsøgt materialevalg er et imponerende selvbyggerhus, vil blive husket af alle dem, der kendte ham.

Ud over sit profane virke var Br. Henning gennem 45 år en meget aktiv og skattet logebroder i Frimurerlogen De To Søjler i Vejle.

Han blev optaget i logen 13. oktober 1975 og efter at have haft forskellige embeder, blev han i 1986 valgt til logens Mester, og senere påtog han sig foruden andre embeder i logen også et embede i Det Danske Frimurerlaug.

I de sidste par år var Br. Henning også medlem af Royal Arch.

Han var gennem alle årene en højt skattet logebroder og indlægsholder, som der blev set op til, og der blev altid lyttet godt efter, når han sagde noget, og det var med stor glæde, at Brødrene i 2015 på festlig vis kunne fejre Br. Henning i forbindelse med hans 40-års logejubilæum.

Br. Henning var gennem 59 år gift med Birtha, der gennem alle årene var en uvurderlig støtte, og især i de sidste åringer, da Br. Hennings sygdom tog til, måtte Birtha tage over og hjælpe ham, når kræfterne slap op.

Foruden hustruen efterlader Br. Henning sig datteren Else og sønnen John samt svigerbørn, fire børnebørn og et oldebarn.

Æret være Br. Henning Holsts minde.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Navne

Lena har været 40 år ved kommunen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce