Annonce
Navne

Mindeord: Hans gode forhold til og forståelse af pressen hører med til billedet af Poul Schlüter

"Schlüter havde en dyb forståelse for kommunikationen med pressen og sagde mange gange, at vi ansatte og hans kollegaer i de forskellige ministerier og i folketingsgruppen skulle bruge halvdelen af tiden på at kommunikere - og dermed forsvare synspunkter og igangsætte væsentlige samfundsdebatter", skriver Niels Jørgen Langkilde i mindeordene. Billedet er fra 2002, da Poul Schlüter talte ved 6. juli-festen i Fredericia. Arkivfoto

Mindeord: Niels Jørgen Langkilde, formand for Den Konservative Presseforening, har skrevet mindeord om fhv. statsminister Poul Schlüter (K), der blev 92 år:

Der er sagt rigtig mange smukke, sande og væsentlige ord om fhv. statsminister Poul Schlüter de seneste dage. Ingen er tvivl om, at vi alle har mistet en statsmand.

Men det forhold at han var pressens minister, har ikke været i centrum. Men hans gode forhold til og forståelse af pressen hører med til billedet af Poul Schlüter.

Annonce

Pressen var hård ved Poul Schlüter i begyndelsen af hans offentlige virke på landsplan og flere gange siden, men han var ikke den politiker, der beskyldte pressen for ved enhver given lejlighed at skabe alle problemer.

Set tilbage må man sige, at Poul Schlüters arbejde med pressen byggede på, han tog sig tid til at snakke med pressen. Masser af telefonsamtaler, masser af interview, stor tilgængelighed og umådeligt åbne pressemøder med Christiansborgs pressekorps.


De åbne pressemøder og den tætte kontakt til ministre er siden afgået ved døden sammen med introduktion af større lukkethed i den offentlige forvaltning. Men vi kan mindes pressemøderne med glæde.

Fra mindeordene


De åbne pressemøder og den tætte kontakt til ministre er siden afgået ved døden sammen med introduktion af større lukkethed i den offentlige forvaltning. Men vi kan mindes pressemøderne med glæde.

Schlüter havde en dyb forståelse for kommunikationen med pressen og sagde mange gange, at vi ansatte og hans kollegaer i de forskellige ministerier og i folketingsgruppen skulle bruge halvdelen af tiden på at kommunikere - og dermed forsvare synspunkter og igangsætte væsentlige samfundsdebatter.

Argumentationen, humoren og samtalen var blandt Schlüters arbejdsredskaber. Sent vil jeg glemme Schlüters hurtige ændring af den konservative folketingsgruppes opfattelse af Sojakagefabrikken. En munter bemærkning om at han nok ikke ville bosætte sig ved siden af det fabriksanlæg, som havde voldt så megen skade, vendte stemningen.

Et højdepunkt i Schlüters virke var vedtagelsen af loven om TV 2 den 30. maj 1986 med to stemmers overvægt. Den mangfoldighed og konkurrence, som han havde kæmpet for i årevis, lykkedes. Det blev til stor glæde for befolkningen og pressen.

Poul Schlüter var en skattet gæst i Den Konservative Presseforening.

Lov og ordentlighed var rammen om hans virke for det danske samfund og også baggrunden for hans fratræden som statsminister.

Det er ganske smukt, at vi kan tage afsked med den længst siddende statsminister efter Anden Verdenskrig netop på grundlovsdag.

Æret være Poul Schlüter minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Navne

Loge i Vejle har fejret tre jubilarer

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Annonce