Annonce
Navne

Mindeord: Hans Henrik Sandager var en uerstattelig ven

Hans Henrik Sandager var en utrolig god og uerstattelig ven igennem mange årtier, skriver Poul Worsøe. Privatfoto

Poul Worsøe skriver på egne og familiens vegne mindeord om Hans Henrik Sandager, der døde for cirka seks uger siden som 79-årig.

Hans Henrik Sandager, min og min families mangeårige gode ven, er død efter en længere sygdomsperiode i Wiesbaden, Tyskland. Hans Henrik voksede op på faderens og farfaderens nu nedrevne slægtsgård ”Dagnæsgård” på hjørnet af Bollervej og Dagnæsalle i Horsens. Han blev uddannet som radiotekniker på radarstationen i Multebjerg på Nordsjælland og dimitteredes som svagstrømsingeniør fra Aarhus Teknikum i 1965.

Jeg mødte ham første gang ved flyvevåbnets badmintonmesterskaber i Jonstruplejren i foråret 1961 uden at vide, at han var fra Horsens, og senere i november 1962 i en åben turnering i Herning, hvor jeg fortalte ham, at jeg om tre uger skulle flytte til en ny stilling i Dagnæs, hvor han så fortalte, at der boede han også.

Annonce

Vi spillede i Horsens sammen i både hold- og åbne turneringer i Horsens Badminton Klub (HBK), indtil Hans Henrik efter sin eksamen i 1965 flyttede til München til en stilling hos Siemens, idet mange ingeniører herhjemme på det tidspunkt arbejdede som elektrikersvende. I 1968 blev han efter eget ønske forflyttet til firmaets afdeling i New York, hvor han gennem badmintonsporten blev en nær ven af Cornell-familien i Philadelphia.

Vi var tre danske spillere, han skaffede adgang til at spille med i de åbne østamerikanske mesterskaber i 1976, hvor han en dag inviterede os med ud på en lille flyveplads i New Jersey, hvor han var parthaver i et lille sportsfly og fløj os ind over Hudsonfloden kun 200 meter fra World Trade Center. Han fortalte allerede da, at han og en kollega påtænkte at forlade Siemens, hvilket skete kort tid efter, da de sammen købte en strandbar og seks feriehytter på den tidligere danske ø Sct. Thomas i Caribien.

Det blev dog en urentabel forretning, da der gik for mange steaks ud af bagdøren, så et års tid efter flyttede han tilbage til New York-området til en stilling hos det franske elektronikfirma Thompson.

En oplevelse for unge Horsens-spillere

Under et besøg herhjemme nogen tid efter luftede han tanken om et to ugers besøg i USA af ungdomsspillere fra HBK, som han gerne ville arrangere sammen med den uforlignelige Pat Cornell for at promovere sporten for ungdommen derovre. Det blev i 1980 en oplevelse af de helt store. Hans Henrik hentede os i Kennedy Airport i vor turbus og kørte straks til Philadelphia, hvor ægteparret Cornell ventede med en varm velkomst.

Da Hans Henrik naturligvis skulle passe sit arbejde, kørte han hjem, men en uge senere tilbragte vi fem dage med base i New Jersey hos Hans Henrik og en nabo med bl.a. to besøg på toppen af World Trade Center samt en mindre turnering på Long Island.

Tusind tak, Pat og Hans Henrik, som nu begge ikke er her mere! I vil begge blive husket resten af livet af alle os, der var med.

Vores familie, Jytte, Helle, Henrik og jeg, har besøgt ham flere gange i New York-området, hvor vi i 1986 tillige i to uger havde lånt hans dejlige sommerhus i Cape May på sydspidsen af New Jersey med Pat som nabo. Sammen med hende kunne vi så derfra besigtige Washington DC på en pragtfuld to-dages tur.

Da Helle i 1988 var aupairpige i Los Angeles, syntes Hans Henrik, at vi lige skulle besøge ham på vejen derover, og han ville så hente os i Kennedy Airport og køre ned til Cape May. Vi mellemlandede i Boston, hvor vi var gennem emigrationen. Hvem mødte vi så ved tjek-in til indenrigsturen til New York: Hans Henrik, der havde ordnet et forretningsbesøg der og tillige havde fået sin booking-agent til at sørge for, at vi kom til at sidde sammen i flyet til New York.

Annonce

En uerstattelig ven

Omkring årtusindskiftet gik Hans Henrik på pension efter at have tilbragt en tid i firmaets afdeling i Phoenix. Han flyttede sammen med sin tyske samlever Ina til hendes hjemby Wiesbaden i Tyskland, men beholdt sit sommerhus i Cape May, hvor de tilbragte sommerugerne hvert år.

Så længe helbredet tillod det, tilbragte de de kolde vintermåneder først på Malta og senere Sydafrika. I januar i år blev han viet til Ina.

Den sidste tid frem til døden var vi så godt som dagligt via Skype i kontakt med hinanden, hvad enten han var hjemme eller på sygehuset. Han var helt klar i hovedet til det sidste og vidste godt, hvor det bar hen.

Ina, du har mistet en dejlig mand, og vi har mistet en utrolig god, uerstattelig og mangeårig ven.

Æret være Hans Henrik Sandagers minde!

Hans Henrik Sandager voksede op på "Dagnæsgård" på hjørnet af Bollervej og Dagnæsalle. Siden bragte primært arbejdslivet ham til USA, Sct. Thomas og slutteligt tyske Wiesbaden, hvor han døde som 79-årig. Privatfoto


Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

VEJLE

Rosborg-fest endte i maste elever og afblæst Lord Siva-koncert: 'Jeg tror, det er elevernes reaktion, at vi har været lidt for overforsigtige, bare fordi der er væltet et par piger'

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Navne

Horsens-virksomhed med base i NRGi House får ny topchef

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Annonce