Annonce
Navne

Mindeord: Lars var varm og kærlig, trofast og dedikeret og en samlende figur - og vi savner ham inderligt

"Lars' liv fanges godt ind af Dan Turèlls sætning "Mest af alt holder jeg af hverdagen". Og Lars' hverdag var fyldt ud med de ting, som betød mest for ham: familie og venner, lærergerningen og sport", lyder det i mindeordene. Privatfoto

Mindeord: Søren Frederik Bregenov, København, har på vegne af familien indsendt mindeord om Lars Bregenov, Horsens, der blev 68 år:

Min mand og vores far, Lars Bregenov, gik bort 1. juni efter en hård kamp mod kræften. Vi har slet ikke vænnet os til tanken om, at han er væk, men minderne om ham og de store indtryk, som han efterlader hos os og mange mennesker, er værd at fremhæve og hylde.

Lars' liv fanges godt ind af Dan Turèlls sætning "Mest af alt holder jeg af hverdagen". Og Lars' hverdag var fyldt ud med de ting, som betød mest for ham: familie og venner, lærergerningen og sport.

Annonce

Familielivet betød alverden for ham. Hanne var udover at være hans hustru også hans bedste ven, og lige til det sidste kunne man møde dem hånd i hånd i bybilledet eller på vej til basket i Forum Horsens.

Familien voksede og de tre børn - Ida, Nina og Søren Frederik - blev udvidet med tre svigerbørn og fem børnebørn. Han levede og åndede for børnebørnene, og hver dag ringede han til alle og hørte, hvordan dagen var gået, og han satte pris på de mange børnebilleder, som blev sendt til ham hver eneste dag.

Lars elskede, når han kunne samle hele flokken hjemme i haven på Studentervænget.

Gode tider blev også brugt sammen med vennerne, og her blev det både til storbyferier, spontane udflugter rundt i Danmark, foredrag og koncerter.

Lars blev uddannet lærer og fik straks job på Dagnæsskolen. Der underviste han i 42 år. Han brændte for lærerjobbet, og eleverne holdt af ham.

Kontakten til eleverne og deres forældre holdt ved, også selvom de ikke længere gik på skolen.

For Lars var det vigtigt, at der var ordentlige arbejdsforhold for lærerne, og derfor var han indtil sin pension tillidsrepræsentant.

Sporten var i mange år en drivkraft i Lars' liv. Han spillede selv basketball for HBC og blev sidenhen speaker i hallen. Speaker-jobbet holdt han ved, helt indtil slutspillet i år, hvor Horsens IC slog Randers ud af semifinaleserien.

Flere har udtrykt, at Lars var ansigtet på basketball i Horsens, og de fleste vil kunne huske hans signatursætning: "Kom så, publikum" i Forum Horsens.

Lars gik på pension i 2017 og glædede sig til den nye hverdag, som i selskab med Hanne skulle fyldes ud med fælles interesser, gode oplevelser med vennerne, familietid og rejser. Desværre kom kræftsygdommen snigende, og de gode senior-år blev alt for få.

Lars var varm og kærlig, trofast og dedikeret og en samlende figur. Og vi savner ham inderligt.

Vi er dybt taknemmelige for, at vi har haft ham i vores liv, og vi vil gøre vores yderste til at føre mindet om ham videre.

Aldrig glemt - altid gemt i vore hjerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce