Annonce
Billund

Mindeord over Anna Marie Matthiasen

I de sidste tre år boede Anna Marie Matthiasen her på Filskov Friplejehjem. Hun sov ind den 1. juni 2021. Arkivfoto: Jim Hoff.
Linda Ø. Lauridsen, Lyngvang 9, Sdr. Omme, skriver mindeord på vegne af sin mor, Anna Marie Matthiasen, der sov ind den 1. juni 2021, 89 år gammel.

Mindeord: Mor sov ind tirsdag aften den 1. juni omgivet af sine tre piger på Filskov Friplejehjem.

Hun mistede sin mand, Kristian, min/vores far for 26 år siden.

Hun var hjemmegående husmoder de første mange år, men da vi børn alle gik i skole, begyndte hun at arbejde med at hakke roer om sommeren, og i efteråret grave kartofler op sammen med andre damer.

Annonce

Senere fik hun fast arbejde i mange år på Løvlund Kartoffelcentral, og efter den lukkede, kom hun til Lego, hvor hun i cirka tre år arbejdede med limning af modeller.

Til sidst arbejde hun i AA huset på Gl. Vejlevej. Derefter gik hun på efterløn.

Mor var et menneske med store kvaliteter, hun havde gode venner og naboer, var livsklog, nysgerrig over for nye ting, om det var håndarbejde, strikning, hækling, knipling, syning, blomster, bagning, ja særligt mors guldlagkager og kringle vil jeg fremhæve. Kortspil og canasta, ja al spil elskede hun at spille. Gåture, foredrag, læsebøger, at gætte krydsogtværsopgaver, ferieture, seniorhøjskoleophold, udlandsrejser med venner eller familie, weekendophold og teater med os fire piger og sine svigersønner, årlige familieudflugter, og julefrokosten 2. juledag, hvor hun altid lavede tarteletter med stor succes for hele familien.

Mor nød hvert øjeblik.

Hendes otte børnebørn fulgte hun. Hun så deres gymnastikopvisning, efterskole, mukshow, badminton, svømmehal osv. Passede dem gerne, og sikken ferie de holdt ude på Birkely på Tingvejen.

Jordhuler, fiskeri og træskibe i bækken, fuglehuse, spil. Hun lærte dem at strikke, ja jeg kunne blive ved.

Da alle børnebørn fik deres eget hjem, var det en ære for mor/mormor at besøge dem og hele tiden holde kontakt med dem. Meget vigtigt.

Sådan var det også med hendes 22 oldebørn, som hun elskede højt. Glædede sig over dem og deres besøg.

Mor satte altid en ære i at holde sit hjem ordentligt, først Tingvejen 358, hvor hun boede i 52 år. Aldrig gik hun til en weekend, uden gårdspladsen var revet, fliserne fejet og haven ordnet, bilen vasket, huset rengjort og med nybagte kager.

Også i lejligheden i Dalgasparken var alt i orden, der duftede altid af nybagte kager, og mange fik kager med derfra. Hun var god ved alle

I sine sidste tre år boede hun på Filskov Friplejehjem. Da var det fuglene, hun fodrede i stor stil, gik til købmanden og købte foderkugler, hun nød at holde øje med fuglene. Ferieugen i Blåvand med Dorthe og Laila fra plejehjemmet kunne vi snakke meget om, og hun huskede de ture, når vi så alle billederne derfra. Mor var så glad for bo på Filskov Friplejehjem.

Hun var den, der holdt sammen på familien, hun fulgte altid med i, hvad der skete i familien, altid optimistisk, man hørte hende aldrig beklage sig. Hun ville alle det bedste, elskede at købe og give gaver, alle fik jule- og fødselsdagsgaver helt indtil hendes demens gjorde, at hun ikke kunne finde ud af det mere.

Mor forventede ikke selv noget af nogen, hun var en givende person. Mor var en person, som man kun kunne elske så højt.

Corona-begrænsninger med næsten ingen besøg og ingen aktiviter på plejehjemmet var meget hårdt for mor. Mor var jo et familiemenneske og meget glad for sin familie.

Hendes datter Jennys sygdom og død for tre en halv måned siden var utroligt hårdt for mor. Så kom den faldulykke om natten for otte uger siden på Filskov Friplejehjem, hvor hun fik brud på nakken. Derfra gik det kun tilbage for mor, utroligt hårdt ved hende.

Mor var en elsket person, som jeg og min familie elskede så højt.

Mor efterlader fire døtre: Jette, Vita, Linda og Jenny, som døde i marts 2021, otte børnebørn og 22 oldebørn.

Ære være Anna Marie Matthiasen minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce