Annonce
Navne

Mindeord: Rita Græbild var markant og ukuelig

Forsvarsadvokat Rita Græbild, Horsens, er død. Arkivfoto
Forsvarsadvokat Rita Græbild fra Horsens døde søndag 4. oktober. Hun havde en særlig indre styrke og fik et spændende og meningsfyldt liv, skriver Bent Riis i sine mindeord.
Annonce

Horsens: Rita Græbild døde søndag 4. oktober. Forfatter og kunstner Bent Riis har skrevet følgende mindeord:

Et ukueligt menneske har kapituleret. De ord var min første tanke, da jeg fik den sørgelige besked om forsvarsadvokaten Rita Græbilds død. Rita var en af Horsens meget markante skikkelser.

Med sit iltapparat og hele sin fysiske fremtræden var hun et menneske, man lagde mærke til og måske fik ondt af. Men det var der absolut ingen grund til at få. Rita Græbild havde nemlig en indre styrke, som gjorde, at hun aldrig lod sig slå ud af sit medfødte dårlige helbred og specielle udseende. Hun nægtede at kapitulere og fik et spændende og meningsfyldt liv som forsvarsadvokat. Hun ville først og fremmest være advokat for de svageste. ”Jeg vil forsvare dem, som ikke kan forsvare sig selv”, udtalte hun ofte.

Rita Græbild var forsvarer for utallige mennesker i by- og landsret i årene 1982-2012, og mange af dem blev også hendes livsvarige venner. ”Mine faste kunder” som hun kaldte dem.

Rita havde i det hele taget humoristisk sans og udtalte engang til en bog, hvori hun blev portrætteret: ”Det har altid været min største fornøjelse at nedlægge anklagemyndigheden. Jeg synes, det er skideskægt at få en skyldig småsvindler frifundet i retten. De gange, hvor det er lykkedes, har jeg altid moret mig godt sammen med min klient bagefter”.

Rita havde sine skarpe og urokkelige meninger om mangt og meget, og vi, som kendte hende godt, vidste, hvilke knapper der skulle trykkes på, hvis der skulle sættes ild til en diskussion. Rita havde mange venner, som tit besøgte hende, og det var altid en berigelse at være i hendes selskab. Vi vil aldrig glemme denne sjældne og modige personlighed.

Æret være Rita Græbilds minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ikast-Brande

Genbrugspladser lukker ikke

Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce