Annonce
Navne

Mindeord: Sct. Georgs Gilderne i Danmark og andre organisationer har haft stor glæde af Svend Aages faglighed - en god fortæller med både viden og humor er gået bort

"Svend Aage var også forud for sin tid. Før det overhovedet blev normal praksis for mænd, sørgede Svend Aage for madlavning og pasning af børnene, så Elsebet kunne koncentrere sig om sin lærergerning på Nørremarken. Og selv efter sin blindhed var han stadig aktiv med at bage i hjemmet", skriver Bent Rask Thomsen i mindeordene om Svend Aage Andersen. Privatfoto

Bent Rask Thomsen, gildekansler i 3. Sct. Georgs Gilde i Fredericia, har skrevet mindeord om Svend Aage Andersen, Jelling, tidligere Vejle, der blev 88 år.


Svend Aage Andersen døde den 19. december 2021 på Højagercentret i Jelling og blev bisat fra Mølholm Kirke i Vejle lillejuleaftensdag.

Svend Aage blev 88 år og måtte i en lang årrække leve med blindhed og i de senere år med svigtende helbred, og derfor boede han de seneste fem år på Højagercentret.

Annonce

Svend Aage var uddannet snedker og senere læste han til bygningskonstruktør.

Indtil sin pensionisttilværelse var han ansat i Vejle Kommune som bygningskonstruktør.

Elsebet har mistet sin livsledsager gennem 56 år og kan se tilbage på et godt og meningsfuldt liv med børn og børnebørn.

Henrik bor i Vejle og Lene i Hasselager ved Aarhus. I Aarhus er begge børnebørn i gang med deres uddannelser.

Der er ikke den plet af Danmark, der ikke er besøgt, enten på cykelture eller i bil. Rejser til både Sverige, Norge og Grønland blev det også til.

Elsebet og Svend Aage var også på højskole i Assisi i Italien samtidig med et mindre jordskælv - en spændende og "rystende" oplevelse.

Svend Aage var i sine seende år en aktiv skytte med mange pokaler og desuden instruktør på Sejlerskolen i Vejle.

Svend Aage var også forud for sin tid. Før det overhovedet blev normal praksis for mænd, sørgede Svend Aage for madlavning og pasning af børnene, så Elsebet kunne koncentrere sig om sin lærergerning på Nørremarken. Og selv efter sin blindhed var han stadig aktiv med at bage i hjemmet.

Som svagtseende fik Svend Aage sig også en cykelven, Hans, og på ugentlige tandemture cyklede de to omegnen tynd, fornemmede vejr og vind, landskaber og årstidens skiften og naturens dufte. Og det vakte opsigt, at det var Svend Aage, der sad forrest på tandemen.

Han fik også en gå-ven i Marianne, der ugentlig gik en tur med Svend Aage i omegnen af Vinding - naturligvis afsluttet med en lille frokost og et par hjemmelavede snapse.

Sct. Georgs Gilderne har fyldt meget i jeres tilværelse. Elsebet har været med i over 50 år og nu senest gildemester i 3. Gilde, Fredericia.

Svend Aage blev optaget i 3. Gilde i Vejle i 1984, overflyttet til 2. gilde i Vejle i 1990 og senest overflyttet til 3. Gilde i Fredericia i 2007. Han blev væbner i 1990 og ridder i 2002.

Sct. Georgs Gilderne i Danmark og andre organisationer har haft stor glæde af Svend Aages faglighed - de mange sommerlejre på Rodbjerggaard ved Vork, gildernes tivoligruppe i Nuuk i Grønland for blot at nævne nogle.

Svend Aage var en dygtig håndværker, havde en god humor og stor viden, og det vil vi huske ham for.


Livet stopper ikke op - man stiger af og på.

Smil til dem, du møder - vi skal alle samme vej.


Vore tanker går til vores gildemester Elsebet og familien i denne svære tid.

Æret være Svend Aage Andersens minde.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce