Annonce
Navne

Mindeord: Tak for alle samtalerne, de gode råd, dine altid åbne arme og din far-omsorg. Det er uundværligt - og uerstatteligt

"En stor glæde er, at Søren og også Hanne på trods af de udfordringer, tiden lægger til livet, har bevaret et positivt livssyn og en glæde for hver eneste nye dag. Den glæde smitter i samværet. Tak for det", skriver Lisa Seest Nielsen i mindeordene om Søren Hedegaard Sørensen. Privatfoto

Lisa Seest Nielsen, Dyrup, Odense, har skrevet mindeord om Søren Hedegaard Sørensen, Horsens, der blev 84 år.


Gnisten gik ud. Søren Hedegaard Sørensen er død.

Det er et gammelt venskab, der nu har skiftet form.

Annonce

Et venskab med mange facetter, som begyndte, da jeg i mine barnesko blev optaget i børnekoret på den nystartede korskole i Horsens.

Mødet blev et møde med foreningslivet i dens allersmukkeste form med en korleder, der udstrålede uovertruffen og smittende glæde ved musikken, ambitioner, stort pædagogisk talent, nærvær, passion, og en leder, der med lydhørhed og engagement så hvert enkelt kormedlem. Det har i sandhed været en fantastisk gave at få.

Tusind tak for det hele, Søren.

En øjenåbner for musik og al den glæde musik kan give. Og et fællesskab med såvel Søren som alle kormedlemmer, hvoraf flere er mine nærmeste venner i dag.

På turen op gennem børnekor, ungdomskor, Klosterkirkens A Capella og Oratoriekor, Klosterkirkens Søndagskor og Kammerkor har Gnisten ledet et utal af opførelser, lille som stort, let som svært, altid med en ydmyghed overfor opgaven og en ambition om at få sit instrument, koret, til at yde det, det faktisk ikke burde kunne.

Vi har mere end ofte fået at vide, vi ikke var et professionelt kor, men et amatørkor. Men at det skulle vi bare være glade for, fordi amatør betyder "en, der elsker det, han laver".

Og vi elskede at synge og have Søren som korleder. Mange af os kom rejsende langvejs fra for at synge i præcist Klosterkirkens Kor med præcist Søren som dirigent. Intet andet var lige så godt.

Intet kunne måle sig med Søren og koret. Jeg har så utrolig mange minder med i mit livs bagage om kor og korrejser og pudsige hændelser. I dem lever Gnisten og koret videre.

Fra Klosterkirkens Kors jubilæumsskrift citeres: "Når Gnisten står med et saligt smil på læben, lukkede øjne, hovedet let tilbagebøjet og med højre hånd over hjertet, ved vi hvad det betyder. Stille, pænt, kærligt og som en mor der betragter sit nyfødte barn".

Mange billeder blev skabt for at få os til at yde det, Gnisten gerne ville have af sit instrument. Tak for alle billederne og alle koncertoplevelserne, Søren.

Efter mange år med kor, koncerter og kirkesang har det været en glæde for mig og for min familie at fortsætte venskabet, og vi har fulgt med på hinandens livsbaner, også når det har været tungt.

Der har været bekymringer at dele, men heldigvis har vi også delt mange glæder.

En stor glæde er, at Søren og også Hanne på trods af de udfordringer, tiden lægger til livet, har bevaret et positivt livssyn og en glæde for hver eneste nye dag. Den glæde smitter i samværet. Tak for det.

Det har altid været en fornøjelse at komme hos Søren og Hanne, til te og Hannes klippebrød. Givende samtaler og en ærlig og dybfølt interesse for, hvad der foregik i mit og familiens liv.

Søren holdt aldrig op med at interessere sig for omverdenen og nød at vide noget om mange forskellige ting.

Søren var altid en vidende og interesseret samtalepartner, som også kunne give et "voksent" råd med på vejen i livets navigation.

Tak for alle samtalerne, de gode råd, dine altid åbne arme og din far-omsorg. Det er uundværligt. Og uerstatteligt.

Søren, du var et af mine livsvidner. Nu er du her ikke mere. Søren er savnet af mange.

Æret være mindet om Søren Hedegaard Sørensen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce