Annonce
Jelling

Mindre kød og mere bæredygtighed: Klima og madspild skal på skoleskemaet

Bæredygtighed og mindre madspild skal på skoleskemaet på Bredagerskolen og 12 andre skoler i Vejle og omegn. Pr-foto.
Mindre madspild, mindre kød og mere generel fokus på klima og bæredygtighed skal nu prioriteres endnu højere på Bredagerskolen og 12 skoler i Vejle.
Annonce

Jelling: Hvordan man laver sunde retter uden kød og tænker bæredygtigheden ind i sin hverdag, kommer nu på skoleskemaet på 13 skoler i Jelling og Vejle.

En af dem er Bredagerskolen i Jelling, hvor eleverne i 4.-6. klasse får fingrene i helt nyt undervisningsmateriale, der er udviklet i samarbejde mellem Danmarks Lærerforening og forfatter og lektor i madkundskab, Helle Brønnum Carlsen med støtte fra Spar Nord Fonden.

På Bredagerskolen er der også nogle af eleverne, der har valgt madkundskab som valgfag i 7. og 8. klasse, og de vil også snart kunne få mere mere viden om mad og bæredytighed.

Projektet begyndte som et pilotprojekt, hvor 35 klasser i otte uger var prøvekaniner for den nye teoribog samt opskriftbog og blev klogere på både den økonomiske, sociale og miljømæssige bæredygtiged. Nu er materialet med fokus på FN's 12. Verdensmål tilgængeligt for alle folke-, privat- og friskoler i hele landet.

– Madkundskab i sig selv er både et vigtigt fag, og nu også et eksamensfag som valgfag. I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed, som teoretisk baggrund for fornuftig madkundskab. Vores håb om, at rigtig mangemadkundskabslærere i hele Danmark vil bestille og benytte materialet, er indfriet. Det tegner til, at vi skal sende mere end 90.000 bøger afsted til langt over 600 skoler i Danmark, siger Elisabeth Rosenbeck Viksnins, kommunikationschef i Spar Nord Fonden i en pressemeddelelse, der også håber, at elevernes lye læring kan smitte af på forældrene.


I kombination med FN’s Verdensmål giver faget en oplagt mulighed for at tale om klima, miljø, madspild og bæredygtighed, som teoretisk baggrund for fornuftig madkundskab.

Elisabeth Rosenbeck Viksnins.


Har man ikke nået at tilmelde sig, kan det nås endnu.

Disse skoler er med

  • Kirstine Seligmann Skolen
  • Petersmindeskolen
  • Bøegvangskolen
  • Højen Skole
  • Skibet Skole
  • Syddansk Erhvervsskole
  • Vejle Privatskole
  • Vejle Midtbyskole
  • Vinding Skole
  • Hældagerskolen
  • Bredagerskolen
  • UCL Jelling
  • Efterskolen Skolen for Gastronomi, Musik og Design
  • Andre skoler kan have tilmeldt sig efter denne opgørelse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce