Annonce
Debat

Mindre kørsel og CO2-udledning: Lav genbrugspladser i alle centerbyer

Lance Luscombe. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Der sad jeg veltilfreds i bilen og tænkte tilbage på weekendens arbejde med at installere et nyt garderobeskab.

Alt imens betragtede jeg traileren i bakspejlet, hvor pap- og træ-rester kæmpede en heftig kamp for at slippe fri, inden de igen skulle indgå som en ny ressource på affaldspladsen i Give.

Normalt gik turen til Vejle, men grundet omfattende vejarbejde var gps'en i dag slået ind på Give.

Annonce

Det viste sig hurtigt, at jeg ikke var den eneste fra Jelling, der denne dag havde valgt at køre til Give - for efter fem minutter på pladsen havde jeg allerede mødt den første.

På vej tilbage mod Jelling sad jeg og glædede mig over den fine indretning af pladsen i Give og det flinke personale.

Eneste ting, som var træls denne dag, var de 34 km og det negative CO2-aftryk, mit besøg i Give bidrog med. Et negativt CO2-aftryk, som alle i Jelling og opland bidrager med, når de skal opsøge en affaldsplads og bruger 40 minutter i bilen.

Afstanden fra Jelling til genbrugspladserne er nemlig: 12 km til Vejles genbrugsplads (18 km i 2022), 17 km til Gives genbrugsplads, 25 km til Børkops genbrugsplads og 23 km til Egtveds genbrugsplads.

I 2022 øges mindsteafstanden til 17 km, da den nye genbrugsplads i Vejle (RessourceCenter Vejle - Voervej) vil have en afstand af 18 km til Jelling.


Hvis man vil styrke indsatsen for klimaet og gøre det lettere at være familie i centerbyerne, så skal skal der sparkes mere liv i den ressourceplan, som byrådet sender i høring 20. maj.

Lance Luscombe


Hvis man vil styrke indsatsen for klimaet og gøre det lettere at være familie i centerbyerne, så skal skal der sparkes mere liv i den ressourceplan, som byrådet sender i høring 20. maj. Det er ikke nok at kigge på det bestående.

Vejle Kommune vil gerne være kendt for at være first mover på klima og samtidig sikre en fortsat bosætning i hele kommunen - både på landet og i byerne, hvilket giver rigtig god mening. I forslaget til en ny bosætningsstrategi hedder det blandt andet:

"Vejle Kommune vil vinde hverdagen. Derfor arbejder vi med med service, tilgængelighed og forudsætningerne for at hverdagskabalen kan gå op flest mulige steder i kommunen (...)"

Et vigtigt skridt i den retning vil være etablering af genbrugspladser i alle centerbyer - herunder også i Jelling.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Debat

Debat: Tillid til landbrugstoppen?

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce