x
Annonce
Hedensted

Mindre veje omkring Uldum delvist oversvømmet: Naturlaugsformand advarer mod kørsel i kæret

Uldum Kær er hårdt ramt af det seneste døgns tids megen regn og blæst. Veje som denne er helt eller delvist oversvømmede. Foto: Henrik Dolmer
Det seneste døgns tids megen blæst og nedbør har givet trafikale problemer flere steder i kommunen. Blandt andet i og omkring Uldum Kær, hvor flere veje er eller har været oversvømmet af vand fra marker og vådområder.

Uldum: En køretur i bil i Uldum-området mandag ved middagstid var ikke uden udfordringer. Det seneste døgns megen blæst og regn har affødt delvist oversvømmede marker, hvor vind og vand i uskøn forening flere steder har oversvømmet de kommunale veje helt eller delvist. På en tur fra Hedensted til Uldum kom første udfordring kort efter Bøgballe på Bøgballevej, hvor tre fjerdedel af vejen var oversvømmet af vand. To biler kunne således ikke passere hinanden uden at den ene måtte lege ubåd for at komme igennem.

Næste udfordring dukkede op på Langagervej mellem Uldum og Ølholm. Her var store dele af kørebanen ligeledes oversvømmet, så bilisterne også her måtte trække ud i rabatten i den side af vejen, hvor vandstanden var lavest.

Som rosinen i pølseenden rundede avisens udsendte medarbejder også lige det rekreative naturområde Uldum Kær, der som vådområde jo i særlig grad er udsat, idet det vælter ned med regn fra oven. Naboskabet til Gudenåen er en særlig udfordring i den forbindelse, fordi vandmasser herfra presses ind i kæret, hvor stisystemet hurtigt bliver oversvømmet, når det regner og blæser rigtig meget. Et oversvømmet vejsving i kæret udviklede sig til en hel lille attraktion, idet enkelte bilister morede sig med at forcere det på trods af vandmasserne. Og på trods af, at kommunen havde sat et skilt op, hvor der stod, at gennemkørsel ikke var muligt på grund af vand på vejen.

Annonce
På Langagervej mellem Ølholm og Uldum er en stor del af kørebanen oversvømmet af vand fra en nærliggende mark. Der lå således så meget vand på vejen, at det ikke var muligt for to biler at passere hinanden. Foto: Henrik Dolmer

Forslag om en gangbro

I samme sving har flere Uldum-borgere i øvrigt foreslået, at der bliver lavet en gangbro, så man kan gå tørskoet rundt i kæret. En debat, der blussede voldsomt op i en Facebook-tråd på Det sker i Uldum i forbindelse med det oversvømmede sving. Her tilkendegiver flere lokale borgere, at de bakker op om idéen med en gangbro, så man altid vil kunne gå tørskoet rundt i kæret, og at finansieringen eventuelt kunne findes i de 75.000 kroner, som er øremærket til Uldum i en kommende borgerbudgetterings-proces.

Formanden for Uldum Kær Naturlaug, Karl Christiansen, ærgrer sig for din del over, at der i det hele taget kører biler i kæret om vinteren.

- Det ødelægger jo vejene, idet den livlige trafik i området efterlader meget store huller. Jeg støder tit på biler, når jeg går tur i området, der ikke har andet ærinde end at se, hvor langt de kan komme, før de møder for store vandmasser. Kommunen ville gøre sig selv en tjeneste ved at spærre af for kørsel i kæret i vintermånederne. Det er jo dyrt at skulle ud og reparere vejene år ud og år ind, siger han.

Også på Tørring Campings Facebook-side sukkes der efter tørvejr. Her er Gudenåen løbet så meget over sine bredder, at man ikke længere kan komme tørskoet hen til flere af pladsens campinghytter. Campingpladsen åbner i øvrigt for sæsonen om seks uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce