Annoncørbetalt indhold

Miniguide: sådan finder du det rette kviklån

Annonce

Det kan være svært at finde det helt rette kviklån på et marked, hvor mulighederne er mange og hvor vilkårene kan være svære at gennemskue. Derfor handler det i høj grad om at bevare overblikket undervejs i din låneproces - og overblikket kan du blandt andet få ved at sammenligne kviklån via en sammenligningstjeneste. Læs mere om det i denne miniguide for kviklån.

1. Lav et budget

Start låneprocessen med at opstille et privatbudget, så du har et indledende overblik over din økonomi. Her gælder det om at være realistisk omkring dine indtægter og udgifter og herudfra se hvordan din økonomi ser ud nu, og hvordan den vil se ud i fremtiden.

Budgettet bør være dit udgangspunkt i løbet af hele låneprocessen, da dit budget viser dig hvor mange penge du har brug for at låne, samt hvor mange penge du vil have til rådighed til afbetaling af lånet på månedlig basis. Dit budget bør derfor have stor indflydelse på hvilket lån du vælger. Både rente og løbetid bør nemlig matche din nuværende og fremtidige økonomi.

Besvar spørgsmålet: Hvor mange penge har du behov for?

Med udgangspunkt i dit budget, bør du nu være i stand til at vurdere hvor mange penge du har behov for at låne. De fleste lånevirksomheder fokuserer i høj grad på maksbeløbet du kan låne, hvilket kan få mange til at tro at det giver mening at låne et højere beløb end der er behov for. Men det er ikke den bedste økonomiske beslutning du kan tage som låntager.

Lån kun det beløb du har behov for at låne og lad dig ikke friste til at låne mere end netop det. Grunden til at du ikke bør låne mere end højst nødvendigt er, at du vil være nødsaget til at betale renter af alle lånte penge - også selvom du måske kun har brugt det halve.

2. Brug en sammenligningstjeneste

Som nævnt kan en sammenligningstjeneste for kviklån nemt og bekvemt hjælpe dig til at få et overblik over lånemulighederne på markedet. På en sammenligningstjeneste er en lang række kviklån samlet på én side, hvilket giver dig ro til at undersøge dine muligheder, uden at skulle navigere mellem de mange låneudbyderes websites.

Når du bruger en sammenligningstjeneste er det vigtigt at du sammenligner på et fornuftigt grundlag. Der findes fire parametre som er vigtige at kende til, og som alle har indflydelse på prisen på dit lån.


  • Renten
  • Gebyrer
  • Løbetiden
  • ÅOP

Når du sammenligner lånene med udgangspunkt i disse parametre, vil du have et godt udgangspunkt for at ende ud med det rette lån. Vær opmærksom på at ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og dermed viser prisen på lånet på årlig basis. Dette tal er dog ikke altid en god indikator når det kommer til kviklån, da en stor del af kviklånene på markedet har en løbetid på under 12 måneder. Det vil sige at du ikke kan bruge en indikator for den årlige pris, når det tager mindre end et år at afbetale på lånet.

3. Overvej dine muligheder

Til sidst er det vigtigt at du overvejer dine muligheder for lån af penge. Sørg for at det ikke er en spontan beslutning du er ved at tage og overvej derfor dit valg i et par dage. Har du efter et par dages tænketid stadigvæk behov for at låne pengene, er det vigtigt at du vælger et lån med tanke på din økonomi og de parametre som nævnt ovenfor. På den måde er chancen større for at du bliver tilfreds med dit lån og at det ikke vil få økonomiske konsekvenser for dig i fremtiden.

NB! Husk altid at læse det med småt i kontrakten. På den måde sikrer du dig mod ubehagelige overraskelser undervejs i låneprocessen.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.