x
Annonce
Læserbrev

Minimumsnormeringer, uddannelsesloft og nationale test

Læserbrev: Set med både lands- og lokalpolitiske briller, så er jeg glad for den sidste tids begivenheder, hvor vi i SF har været med til at sætte markante aftryk.

For det første har SF lavet en aftale om at gøre de nationale test frivillige for 80 % af de danske skoler i år og at afskaffe det nationale testsystem i dets nuværende form fremover.

SF og de røde partier har ønsket at sætte de nationale test i bero, efter en evalueringsrapport viste, at man ikke kan bruge testenes resultater til noget som helst fagligt på individuelt niveau for børnene. SF har altid været modstander af testene. Det samme har lærerne og mange forældre. Testene presser mange børn – især de mindste – og de kan ikke bruges som pædagogisk værktøj. De er meningsløse.

De blå partier ønskede ikke at sætte testene i bero. Og de har desværre vetoret i forligskredsen. Vi har lavet et kompromis, men et kompromis som vi kan være stolte af. Ikke bare fordi, at det er endnu et valgløfte for SF, som vi kommer tættere på at opfylde. Men fordi det vil gøre en forskel for rigtig mange børn.

SF har også været en bærende kraft i at afskaffe uddannelsesloftet. Det vil give større fleksibilitet for de unge, der ikke træffer det rette uddannelsesvalg i første omgang og derfor har brug for at vælge om. Vi skal huske, at de er vores råstof, for det er fra dem fremtidige innovative idéer skal komme. Derfor skal uddannelse også være tilgængeligt for de unge, hvor motivationen for læring flyder naturligt.

Som en tredje glædelig politisk begivenhed er der også kommet penge til flere voksne i daginstitutionerne. Der kommer 8,2 millioner til børneområdet i Kolding Kommune alene i 2020, og det er kun den første uddeling af de milliarder, der i sidste ende skal sikre, at der altid er et minimum antal voksne per børn i daginstitutionerne i Kolding Kommune.

Et par gode uger for børnene og alle os, der kæmper for dem.

Hans Holmer
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce