x
Annonce
Billund

Minister forbyder fusion mellem gymnasier: - Det havde vi ikke set komme

De små ungdomsårgange får antallet af elever på de to gymnasier i Grindsted til at falde de kommende år. Derfor er de langt fremme med planerne om en fusion. Ministerens seneste udmelding er en kraftig bremseklods. Arkivfoto: Morten Stricker.
Regeringen indfører et midlertidigt stop for fusioner mellem uddannelsesinstitutioner. Det er en bet for Grindsted, der er langt fremme med planerne.

Grindsted: I Grindsted kommer det i den grad på tværs, at undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har sagt midlertidigt stop for gymnasiefusioner.

De to gymnasier har i snart et år arbejdet på en kommende fusion og vil i dette forår være klar til at lægge alle tal frem for bestyrelserne, der skal træffe den endelige beslutning. De to gymnasier har også for nylig haft besøg af to embedsfolk for at fortælle om fusonsplanerne. Nu siger regeringen så stop.

Det midlertidige stop skal ifølge undervisningsministeriet være første skridt mod et Danmark "i bedre balance".

- Siden kommunalreformen har centraliseringsbølgen rullet over Danmark. Hver tredje politistation er væk. Samtidig er sygehuse lukket i mange byer. Regeringen vil en anden vej for Danmark. Vi vil ikke bare sætte en stopper for yderligere centralisering, men ændre kursen, siger Pernille Rosenkrantz-Theil via en pressemeddelelse fra Børne- og Ungeministeriet.

Annonce
Skal vi opnå yderligere synergi, er vejen frem en fusion i Grindsted. Det er ærgerligt, at det arbejde nu sættes på pause.

Jesper Dahlmann, formand for Campus Grindsted og direktør på Erhvervsgymnasiet Grindsted

Overrasket formand

Campusformand Jesper Dahlmann er målløs.

- Det havde vi ikke set komme, og vi er langt i processen, siger han.

- Vi har siden starten af Campus Grindsted for 12 år siden, gjort det, som politikerne sagde ville være godt. Skal vi opnå yderligere synergi, er vejen frem en fusion i Grindsted. Det er ærgerligt, at det arbejde nu sættes på pause, tilføjer han.

Jesper Dahlmann vil derfor fortsætte analysearbejdet, så de to bestyrelser senere dette forår har et beslutningsgrundlag, et grundlag, som så må justeres senere.

- Vi har allerede brugt mange kræfter på vores analyser, så det arbejde skal vi have ført til ende, siger han.

Tilskud tager tid

Mens fusionsstoppet gælder, vil regeringen kigge taxameter- og tilskudssystemet efter. Den del af beslutningen hilser Jesper Dahlmann velkommen, for det har i årevis været et stort ønske fra begge gymnasier. Han har dog også en bekymring.

- Sådan et arbejde tager tid. Skal det virke, skal det være gennemgribende, og det bliver ikke med virkning fra hverken den kommende eller næstkommende finanslov, siger han.

Jesper Dahlmann håber, at Grindsteds gymnasier kan blive omfattet af den undtagelse, som regeringen også lægger op til, at der skal være. Ifølge undervisningsministeren kan der for eksempel ske en undtagelse, hvor en fusion kan skabe bedre uddannelsesmuligheder i tyndt befolkede områder.

De to gymnasier har tilsammen cirka 700 elever.

Campusformand har lige haft besøg af embedsmænd fra undervisningsministeriet og underrer sig meget over, at fusionsarbejdet nu bliver sat på pause. - Det havde jeg slet ikke set komme, siger han. Arkivfoto: Joan Karlsen

Ingen yderligere kommentarer

Avisen ville gerne have stillet uddybende spørgsmål til ministeren, men hun oplyser via sin pressemand, at hun ikke har yderligere kommentarer lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce