Annonce
Billund

Minister grilles om udskudt bane

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal svare på spørgsmål om Billundbanen. Arkivfoto
BILLUND - Transportminister Ole Birk Olesen (LA) kommer nu til at forholde sig til fornuften i, at den planlagte jernbane mellem Vejle via Jelling til Billund formentlig først kommer til verden nogle år senere end oprindeligt planlagt.

Folketingsmedlem Troels Ravn (S) har stillet konkrete spørgsmål til ministeren.

Den nye jernbane til Billund var planlagt til at stå klar til brug i 2020, men kort før jul offentliggjorde Banedanmark et notat, hvoraf det fremgik, at jernbanen til Billund først kan blive anlagt, når det resterende jernbanenet i hele Danmark har fået udskiftet sit signalsystem. Et arbejde, der er færdigt i 2023.

Det var ikke en besked, der førte til jubel hos de lokale politikere, og Troels Ravn har blandt andet bedt ministeren svare på, hvorfor Billundbanen først kan blive anlagt i 2023, når strækningen mellem Vejle og Struer får et nyt signalsystem i 2020.

- Regeringen ville helt sløjfe Billundbanen. Vi kæmper for, at den stadig skal gennemføres, men jeg kan ikke love, hvornår det bliver, siger Troels Ravn.
Det skal ministeren svare på

Mener ministeren, det er hensigtsmæssigt, at Billundbanen først opføres når det nye signalsystem er færdigt i hele Danmark i 2023 jf. Banedanmarks nye tidsplan, som blev offentliggjort d. 22. december 2016, når jernbanen fra Vejle til Struer får nyt signalsystem allerede i 2020?

Vil ministeren redegøre for, hvad den nye tidsplan for Banedanmarks store anlægs- og fornyelsesaktiviteter betyder for den nye Billundbane?

Vil det være muligt at igangsætte opførelsen af Billundbanen før 2023, selvom Signalprogrammet først er udrullet i hele Danmark i 2023?

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce