Annonce
Billund

Minister grilles om udskudt bane

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal svare på spørgsmål om Billundbanen. Arkivfoto
BILLUND - Transportminister Ole Birk Olesen (LA) kommer nu til at forholde sig til fornuften i, at den planlagte jernbane mellem Vejle via Jelling til Billund formentlig først kommer til verden nogle år senere end oprindeligt planlagt.

Folketingsmedlem Troels Ravn (S) har stillet konkrete spørgsmål til ministeren.

Den nye jernbane til Billund var planlagt til at stå klar til brug i 2020, men kort før jul offentliggjorde Banedanmark et notat, hvoraf det fremgik, at jernbanen til Billund først kan blive anlagt, når det resterende jernbanenet i hele Danmark har fået udskiftet sit signalsystem. Et arbejde, der er færdigt i 2023.

Det var ikke en besked, der førte til jubel hos de lokale politikere, og Troels Ravn har blandt andet bedt ministeren svare på, hvorfor Billundbanen først kan blive anlagt i 2023, når strækningen mellem Vejle og Struer får et nyt signalsystem i 2020.

- Regeringen ville helt sløjfe Billundbanen. Vi kæmper for, at den stadig skal gennemføres, men jeg kan ikke love, hvornår det bliver, siger Troels Ravn.
Det skal ministeren svare på

Mener ministeren, det er hensigtsmæssigt, at Billundbanen først opføres når det nye signalsystem er færdigt i hele Danmark i 2023 jf. Banedanmarks nye tidsplan, som blev offentliggjort d. 22. december 2016, når jernbanen fra Vejle til Struer får nyt signalsystem allerede i 2020?

Vil ministeren redegøre for, hvad den nye tidsplan for Banedanmarks store anlægs- og fornyelsesaktiviteter betyder for den nye Billundbane?

Vil det være muligt at igangsætte opførelsen af Billundbanen før 2023, selvom Signalprogrammet først er udrullet i hele Danmark i 2023?

Annonce
Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Kultur

Slut med grå og anonyme bygninger: Bruger halv million kroner på at farve havnevirksomheder op til Tour de France

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Annonce