Annonce
Indland

Minister: Jeg er bekymret over Huawei

Lars Christian Lilleholt (V), energi-, forsynings- og klimaminister, deler bekymringen om, at den kinesiske regering kan spionere mod Danmark via Huaweis samarbejde med TDC, men han har fuld tillid til at sagen bliver løst på en korrekt måde.

Lars Christian Lilleholt, der er opstået bekymring i flere lande og også herhjemme om et fremtidigt samarbejde med Huawei - er det en bekymring, som du også deler?

- Den deler jeg helt klart, og vi ser på det fra regeringens side med største alvor. Vi har en klar interesse i, at tingene fungerer på en korrekt måde, og forsvarsministeren Claus Hjort Frederiksen (V) ser også på sagen med stor alvor.

Den amerikanske regering har udtrykt stor bekymring om at samarbejde med Kina, og den lægger pres på, at Europa skal sige nej til Huawei, burde vi ikke følge amerikanernes råd?

- Nej, jeg har helt tillid til den måde, som vores forsvarsminister håndterer sagen på, og det kommer til at gælde alle de overvejelser, som lægger bag.

Hvad kan man fra den danske regerings side gør for, at der ikke opstår spionage mod Danmark?

- Som jeg har sagt tidligere, så kigger forsvarsministeren på det. Det er teleselskaberne, som indgår kontrakterne, og vi har et samarbejde med teleselskaberne. Jeg har fuld tillid og tiltro til, at vi finder en ordentlig løsning.

Hvornår forventer du en løsning og afgørelse om, hvorvidt Huawei kan fortsætte med at være udbyder i samarbejde med?

- Det ligger hos Forsvarsministeriet at tage den afgørelse, så det kan jeg ikke svare på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce