Annonce
Børkop

Familien Andersen får nærmest vejen ind i stuen: Men ministeren vil ikke ændre planen om den nye bro

Togbroen i Toftum skal flyttes på grund af elektrificering af jernbanen. Den nye bro opføres nord for den nuværende bro, som rives ned. For beboerne i Toftumvej nummer 11 betyder det, at den nye vej kommer til at gå ind over deres grund og meget tæt på deres hus. Foto: Mette Mørk
Banedanmark kan ikke se anden løsning i Toftum end den, der er foreslået og som betyder, at familien Andersen får ny vej og bro meget tæt på.
Annonce

Toftum: Der bliver ikke ændret på Banedanmarks planer om at opføre en ny bro i Toftum.

Det fremgår af et ministersvar, som transportminister Benny Engelbrecht (S) har afgivet til Folketingets transportudvalg.

- Det er også sådan, jeg læser svaret fra ministeren, siger medlem af Vejle Byråd Morten Kristensen (SF).

Hans partifælle, Karina Lorentzen Dehnhardt, rejste sagen i transportudvalget efter Vejle Amts Folkeblads omtale af familien Andersen, som bliver nærmeste nabo til den nye bro, som skal opføres nord for den nuværende bro på Toftumvej, som i samme ombæring rives ned.

Den nye placering vil betyde, at opkørslen til den nye bro, som skal bygges for at give plads til elektrificering af jernbanen, kommer til at gå ind over familiens grund og meget tæt på huset.

Familien Andersen frygter derfor, at ejendommen bliver usælgelig.

Annonce

Vi skal handle hurtigt

I sit svar til transportudvalget henviser transportministeren til, at Banedanmark ikke kan efterkomme Vejle Kommunes ønske om en tunnel nord for Toftum, dels fordi tunnelløsningen "har et problematisk vejforløb, da oversigtsforholdene ned mod tunnelen ikke er tilstrækkelige",  dels fordi den løsning vil være "væsentligt dyrere at gennemføre".

Banedanmark tolker en tidligere afsagt højesteretsdom i den såkaldte Vejen-sag sådan, at styrelsen ikke må udskifte et eksisterende vejanlæg med ét, der er væsentligt dyrere, og derfor vil det kræve "finansiering fra anden side", hvis tunnel-løsningen skal blive til noget.

- Der skal altså følge kommunale penge med, hvis Vejle Kommune ønsker en anden løsning, siger Morten Kristensen, der dog også hæfter sig ved, at transportministeren i sit svar skriver, at "der arbejdes på en fælles forståelse mellem Vejle Kommune og Banedanmark".

- Det kan være en lille åbning, men hvad det konkret betyder, ved jeg ikke. Under alle omstændigheder skal Vejle Kommune handle hurtigt, fordi elektrificeringen af jernbanen er lige op over, og der skal nok også følge kommunale kroner med, siger Morten Kristensen.


Under alle omstændigheder skal Vejle Kommune handle hurtigt, fordi elektrificeringen af jernbanen er lige op over, og der skal nok også følge kommunale kroner med.

Morten Kristensen (SF), byrådsmedlem


Transportministeren skriver videre i sit svar, at der endnu ikke er truffet endelig afgørelse om ekspropriation i sagen fra Toftum, og at Ekspropriationskommissionen vil afholde besigtigelse vad familien Andersen "senere på året".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Få overblikket over Sofie-sagen her: Fra dødsfaldet i sommeren 2019 til retssag

Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Annonce